Πολιτική

Κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες δημοσκοπήσεις - ΝΔ 36,5% με 37%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΚΙΝΑΛ 7%, Χρυσή Αυγή 5,5% - Πέφτει ο Βελόπουλος, ανεβαίνει ο Βαρουφάκης

Μεταξύ 11,5 και 12 μονάδων προσδιορίζουν τις διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν λίαν συντόμως, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΝΔ πετυχαίνει οριακή αυτοδυναμία.

Θρίλερ επικρατεί ωστόσο για τα μικρότερα κόμματα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο για τη Χρυσή Αυγή, πτώση της δημοτικότητας του Βελόπουλο, και άνοδο του Βαρουφάκη με πιθανότητες να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Με βάση πληροφορίες στις δημοσκοπήσεις που ολοκληρώνονται και θα δημοσιευθούν άμεσα:

  • Η ΝΔ λαμβάνει 36,5% με 37%
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 25%
  • Το ΚΙΝΑΛ διατηρεί ποσοστό 7% αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό έχει ενσωματωθεί η εσωτερική κρίση
  • Η Χρυσή Αυγή ανακάμπτει με τάση προς το 5,4% με 5,5%
  • Το ΚΚΕ παραμένει στην ζώνη του 5,5%
  • Το ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη φαίνεται ότι ανακάμπτει και κινείται στο 3,5%

Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου φαίνεται να υποχωρεί με πιθανότητα να κινηθεί χαμηλότερα από το κόμμα ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη. Ο Βελόπουλος συνεχίζει να κρατάει δυνάμεις στην Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης η υπερπροβολή που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, δεν έδειξε ότι λειτουργεί υπέρ του Βελόπουλου.

Τα πρώτα συμπεράσματα

Με βάση τις πρώτες δημοσκοπήσεις στην αρχή ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου δείχνουν ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ των 11,5 με 12 μονάδων. Με βάση τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα η ΝΔ κινείται μεταξύ 152 με 153 έδρες και επιτυγχάνει οριακή αυτοδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει οριακά τα εκλογικά του ποσοστά σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

Το ΚΙΝΑΛ δεν καταρρέει αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι δημοσκοπήσεις πιάνουν την πραγματική τάση στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Χρυσή Αυγή αρχίζει να ανεβαίνει, ενώ υποχωρεί το κόμμα του Βελόπουλου καθώς η στρατηγική μέσων ενημέρωσης και αντίπαλων κομμάτων να προβάλουν τις κηραλοιφές και άλλα προϊόντα που πουλάει μέσω τηλεόρασης του έκαναν ζημία.

Επίσης ανακάμπτει ο Βαρουφάκης, έχοντας πιθανότητα να μπει στην Βουλή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ