Ελληνοτουρκικά

Πολεμική προειδοποίηση για Τουρκία από τους Στρατηγούς: «Η Άγκυρα πάει σε ΑΤΤΙΛΑ-3, τέρμα τα παιχνίδια!" - "Ανησυχούμε για την κλιμάκωση"

Ξεκάθαρη προειδοποίηση για επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας από τους Στρατηγούς Φράγκο και Κωσταράκο. Η εμπειρία και η στρατηγική τους σκέψη αποτελούν αποδείξεις πως τα λόγια τους έχουν βαρύτητα και η πολιτική ηγεσία πρέπει να τα λάβει υπόψιν και να προετοιμαστεί για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.

Ο Στρατηγός Φράγκος κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τις καθημερινές απειλές των Τούρκων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χωρίς ενδοιασμούς και με απόλυτη στρατηγική σκέψη και άποψη που μόνο σε Ηγέτες ταιριάζει δήλωσε τα εξής:

«Αναμενόμενη είναι η κλιμάκωση προκλητικότητας της Τουρκίας… Αποφασίζουμε ως Έθνος να γίνουμε Ισραήλ ή συνεχίζουμε συνειδητά την Φινλανδοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής με την ακατανόητη στάση δεκαετιών εξευμενισμού του «αρπακτικού», που ήδη κινείται σε νέα τετελεσμένα με ένα ΑΤΙΛΛΑ-3.

Περαιτέρω ανάλυση δεν απαιτείται παρά μόνον ενότητα, Εθνική συναίνεση και επί τέλους συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για καθορισμό αταλάντευτης εξωτερικής πολιτικής με εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και της αυτονόητης προάσπισης της Εθνικής μας κυριαρχίας σε αγαστή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και ενδυνάμωση των σχέσεων με τα συμμαχικά και φιλικά προσκείμενα κράτη».

Βάλτε τώρα πλάτη όλοι για την Πατρίδα…

Στους διαδρόμους του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ήταν γνωστός για τις στρατιωτικές του ικανότητες που ξεπερνούσαν κατά πολύ το δόγμα του Α/ΓΕΣ, όπως αναφέρει το veteranos.gr.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται Το Βήμα, τον Αύγουστο του 2011 ο  Μπεγλίτης ζήτησε από τον Στρατηγό Φράγκο να εκπονήσει σχέδιο για την περίπτωση που οι Τούρκοι προέβαιναν σε επίθεση στις κυπριακές πλατφόρμες άντλησης αερίου, όπως είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν.

Ο στρατηγός μυστικά το εκπόνησε και το παρουσίασε μέσα σε λίγες ημέρες, με την πολιτική ηγεσία να το χαρακτηρίζει ως «απολύτως εφαρμόσιμο»…Και να παίρνει το τελικό ΟΚ εφαρμογής.

Επρόκειτο για ένα Άκρως Απόρρητο «διπλό σχέδιο» αποτροπής, παρενόχλησης και ανακατάληψης των Κυπριακών θαλάσσιων σημείων άντλησης, σε περίπτωση που η αποτροπή δεν είχε επιτευχθεί.

Το σχέδιο προέβλεπε τη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, διέταξε ξαφνικά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να μεταβούν στη Ρω και στη νήσο Στρογγύλη, νότια του Καστελόριζου και μέσα σε λίγες ώρες να κατασκευάσουν ελικοδρόμια για Apache.

«Οι Τούρκοι από απέναντι παρακολουθούσαν αμήχανοι», είχει πει γελώντας. Μια άλλη φράση που του αποδίδεται είναι ότι «η Στρογγύλη είναι πιο κρίσιμη από το Καστελόριζο», καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το μικρό νησί ενώνει την Eλληνική με την Kυπριακή ΑΟΖ, περιορίζοντας την αντίστοιχη τουρκική.

Στρατηγός Κωσταράκος: Ανησυχώ για την «Όρθωση της απειλής"

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, είτε σε επίπεδο δηλώσεων σε ανώτατο επίπεδο, είτε επί του πεδίου, θαλάσσιου και εναέριου.
Προκλητικότητα η οποία λαμβάνει απαντήσεις σε κάθε περίπτωση, οι πλέον αποφασιστικές είναι αυτές που δίνει καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία

Ταυτόχρονα όμως, ασυνήθιστα σκληρές δηλώσεις ξένων παραγόντων, όπως ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, έρχονται να προσθέσουν στο όλο σκηνικό μία διεθνή παράμετρο. Και αυτό, καθώς εντάσσεται σε μία αλυσίδα ανησυχητικών εξελίξεων στο ενιαίο γεωστρατηγικό σύμπλοκο της Μέσης Ανατολής (Αν. Μεσόγειος, Ισραήλ, Συρία, Ιράν), μου προκαλεί ανησυχία.

Η ανάρτηση την οποία κοινοποιώ, περιλαμβάνει την επίσημη ημερήσια αναφορά παραβάσεων-παραβιάσεων του ΓΕΕΘΑ. Δεν γνωρίζω τις αναλύσεις και εκτιμήσεις των επιτελείων. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι κάνουν τη δουλειά τους

Ακόμα και ένας νεαρός απόφοιτος Σχολής Πολέμου θα έλεγε ότι για όλες τις ενέργειες των αντιπάλων υπάρχουν ενδείξεις εκ των προτέρων και ότι κάθε κλιμάκωση ακολουθεί μια σταδιακή διαδικασία που λέγεται«Όρθωση της απειλής- build up».

Ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα (ίσως νωρίτερα από την παραβίαση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την 25η Μαρτίου) καλλιεργείται μια ιδιαίτερα αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο με μεγάλο αριθμό παραβιάσεων/παραβάσεων/δηλώσεων κλπ που θα πρέπει να έχει πραγματικά ανησυχήσει την στρατιωτική και κυρίως την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την κυβέρνηση.

Αυτά που συμβαίνουν τώρα, δεν συνέβαιναν ποτέ τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ελπίζω η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των ΕΔ που εξαπατά (ο σωστός όρος είναι «παραμυθιάζει») τον κόσμο με ανούσιες αμοιβαίες επισκέψεις, επιτροπές, «οδικούς χάρτες» και δηλώσεις για γρήγορη επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών συνδυασμένες με λεονταρισμούς και «ηρωικές» δηλώσεις του πάλαι ποτέ ΥΕΘΑ… (ας μην ξεχνάμε τον πραγματικό δημιουργό των εντάσεων τα τελευταία χρόνια), να μην εξαπατά και τον εαυτό της και να διατηρεί μια ετοιμότητα και μια προετοιμασία για ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...