Κόσμος

O Συριακός στρατός χτύπησε τουρκικό φυλάκιο - Αιχμές Άγκυρας κατά Μόσχας: «Μαζέψτε τον Άσαντ!»

Πυρά του συριακού πυροβολικού κτύπησαν εντελώς αιφνιδιαστικά τουρκικό παρατηρητήριο στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης Χάμα σήμερα το απόγευμα, μετά από μια έντονη ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του συριακού στρατού (SAA) και των τζιχαντιστών ανταρτών που υποστηρίζουν και εφοδιάζουν με όπλα οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς ακτιβιστών της συριακής  αντιπολίτευσης, το τουρκικό φυλάκιο παρατήρησης στο Sheir Magher, δέχθηκε σφοδρά πυρά πυροβολικού συριακού στρατού προκαλώντας πανικό στους Τούρκους στρατιώτες .

Δεν  αναφέρθηκαν θύματα ή ανάλογη απάντηση από τον τουρκικό στρατό.

Σήμερα, οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές της οργάνωσης  Hay'at Tahrir Al-Sham ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης  Hama, προκαλώντας την αντίδραση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για την τέταρτη  επίθεση αυτού του είδους κοντά σε τουρκικό παρατηρητήριο, ενώ παρόμοιες επιθέσεις από το συριακό  καθεστώς  αναφέρονται στις 29 Απριλίου,  στις 4 και την 12 Μαΐου, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Τουρκικές πηγές και ΜΜΕ  κατηγορούν για το θέμα αυτό την Ρωσία, η οποία κατά τους ίδιους αποτελεί κράτος εγγυητή για τη Δαμασκό, ενώ την θεωρούν επίσης υπεύθυνη και για την πρόληψη των επιθέσεων από το καθεστώς Άσαντ και τις ομάδες των ιρανικών πολιτοφυλακών, οι οποίες έχουν κατ 'επανάληψη παραβιάσει τη συμφωνία του  Σότσι μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Το όλο σκηνικό με το συριακό πυροβολικό και τους Τούρκους, έλαβε χώρα μετά την δημοσίευση της είδησης περί αποδοχής από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ της τουρκικής πρότασης για την δημιουργία κοινής επιτροπής για τους S-400, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Πηγές στην συριακή κυβέρνηση έχουν εκφράσει εδώ και μήνες την βεβαιότητα ότι η ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν με τον μπαρουτοκαπνισμένο συριακό στρατό δεν πρόκειται να αργήσει, μιας και ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει χωρίς άδεια στο συριακό έδαφος και κατέχει παράνομα συριακά εδάφη.

Πρόκειται για το απόλυτο σκηνικό εντός του συριακού εδάφους, από το οποίο μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και μεγάλος πόλεμος, μιας τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν «σφιχτή» αμυντική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ο τουρκικός στρατός δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την περιοχή αυτή, παρά την επιμονή του συριακού στρατού να προωθηθεί στις περιοχές των πόλεων Hama και Idlib .

Αυτή η κίνηση από τους Τούρκους αποσκοπεί στο να αποτρέψει τον συριακό στρατό από περαιτέρω προώθηση στο Κυβερνείο του Idlib, καθώς οι τζιχαντιστές και οι συμμαχικές ομάδες τους, δεν είναι σε θέση να αντέξουν τις λυσσώδεις επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Τουρκία έχει παρατηρητήρια σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Συρία, τα οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή.

Ωστόσο, οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει τίποτα για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη βορειοδυτική Συρία, γι ‘αυτό και ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους συμφώνησαν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...