Εσωτερική Ασφάλεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό πολιορκία παραμένει ο σταθμός Λαρίσης - Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι από 220 μετανάστες! (upd)

 Ανανέωση 17:00

Αυτό που γίνεται έως και αυτή την ώρα στον Σταθμό Λαρίσης από πολύ νωρίς το πρωί δεν έχει προηγούμενο. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός της πρωτεύουσας είναι υπό πολιορκία έως και αυτή την ώρα με πρόσφυγες να επιμένουν να φύγουν για τα Διαβατά, με επιβάτες να είναι σε απόγνωση και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην παρέχει στο κοινό νεότερη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 70 πρόσφυγες μέσα στο σταθμό και άλλοι 150 από έξω. Όποιος βγαίνει από το σταθμό δεν μπορεί να μπει ξανά μέσα.

Ο κόσμος που πρόκειται να ταξιδέψει έχει συγκεντρωθεί απέξω και υπάρχει εκνευρισμός και μικροεντάσεις γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους ενημερώσουν για το αν και πότε θα φύγουν.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται.

Νωρίτερα κάποιοι από τους πρόσφυγες πείστηκαν να αποχωρήσουν από τον Σταθμό Λαρίσης και πριν από λίγη ώρα κάποιοι άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία για Οινόφυτα και Μαλακάσα.

 

Αρχικό κείμενο:

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, αφού πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη του σταθμού. Συγκεκριμένα, 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβαν αιφνιδίως τον σταθμό Λαρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Αιτία στάθηκε διαδικτυακό κάλεσμα το οποίο παραπληροφορεί ότι στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευσή τους προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες κάθονται από το πρωί πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε ενημέρωση από οργανώσεις ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια λόγω της κατάληψης των γραμμών. Ομάδα της ΟΠΚΕ αλλά και της ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται στο σημείο.

Γυναίκες και παιδιά έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των τραίνων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Τα τραίνα που κατευθύνονταν προς το σταθμό Λαρίσης επέστρεψαν σε κοντινούς σταθμούς και από εκεί οι επιβάτες θα μεταβούν στον προορισμό τους με λεωφορεία. Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να μεταφέρει με λεωφορεία τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε άλλους σταθμούς, ώστε να επιβιβαστούν από εκεί στα τραίνα και να πάνε στον προορισμό τους.

Ενδεικτικό του χάουςπου επικρατεί στο σταθμό Λαρίσης είναι πως από τα μεγάφωνα ακούγονται ανακοινώσεις πως «οι Έλληνες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για Βόρεια Ελλάδα να γνωρίζουν ότι βρίσκονται λεωφορεία έξω από τον σταθμό».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xNbuZUS7qDY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ