Εσωτερική Ασφάλεια

Χάος στα Διαβατά! Νέες συγκρούσεις μεταναστών-αστυνομίας - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο (εικόνες-βίντεο,upd)

Ανανέωση 11:19

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στα Διαβατά, έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής. Από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Στην πλειοψηφία τους, ήταν μητέρες – πολλές από τις οποίες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους – που ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από το σημείο. Οι αστυνομικοί, επέβαλαν την τάξη με τις ασπίδες τους, αλλά τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=TLTW5ypBm7c

https://www.youtube.com/watch?v=pq8xPTprMLs

Κάποιοι πρόσφυγες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς για να διαλύσουν τον φραγμό που είχε δημιουργηθεί. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα ενώ έπεσαν και χημικά, μέχρι να ολοκληρωθούν τα επεισόδια στα Διαβατά.

Αρχικό κείμενο

Σε σκηνές -και ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν- διανυκτέρευσαν περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι κατασκήνωσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών. Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματισθεί.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα. Όπως ανέφεραν πάντως χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών». Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας».

https://www.youtube.com/watch?v=B-DAqTydcXg

https://www.youtube.com/watch?v=RX97mb7bDQU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ