Κόσμος

Ξανά στο φως η νορβηγική φρεγάτα που βυθίστηκε από το ελληνικό τάνκερ (Εικόνες&Βίντεο)

Μετά από αρκετούς μήνες στην βυθό βγήκε ξανά στην επιφάνεια.

Στην επιφάνεια ανέλκυσαν τη νορβηγική φρεγάτα που είχε βυθιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από σύγκρουση με το ελληνόκτητο τάνκερ Sola TS. Πλέον το πολεμικό πλοίο επιπλέει ξανά ωστόσο το βασιλικό ναυτικό της Νορβηγίας που εκτιμά τις ζημιές που έχει υποστεί η φρεγάτα μόνο αισιόδοξο δεν είναι.

Η φρεγάτα Helge Ingstad έμεινε για περισσότερους από τρεις μήνες βυθισμένη στην παγωμένη Νορβηγική Θάλασσα και η πρώτη εκτίμηση από τους εμπειρογνώμονες είναι ότι το πλοίο, έχει εκτεθεί σε τόσο πολύ οξυγόνο και θαλασσινό νερό, που δεν θα μπορέσει να πλεύσει ξανά.

Μεγάλες οι ζημιές που έχει υποστεί το πολεμικό πλοίο Helge Ingstad
Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα Helge Ingstad συγκρούστηκε με το βυτιοφόρο TS Sola κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Νοεμβρίου 2018. Αμέσως μετά τη σύγκρουση ο πλοίαρχος της φρεγάτας την οδήγησε σε βραχώδη ακτογραμμή της Νορβηγίας, σε μία προσπάθεια να μην βυθιστεί.

Εμφανή τα σημεία με επενδύσεις χάλυβα στο πλοίο για να κλείσουν και πάλι τα στεγανά του
Ωστόσο το Helge Ingstad δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο βυθό, ευτυχώς χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια.

Στο βυθό έμεινε για περισσότερο από τρεις μήνες και τα σημάδια πάνω του είναι πλέον εμφανή. Το Νορβηγικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε επενδύσεις με χάλυβα στο πλοίο για να κλείσουν και πάλι τα στεγανά του.

https://www.youtube.com/watch?v=peQjN0LSsy8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...