Κόσμος

Έτος 2019: Καλώς ήρθατε στον Μεσαίωνα! Ρ/Καθολικοί ιερείς έκαψαν βιβλία Χάρι Πότερ γιατί...προωθούν την μαγεία

Εν έτει 2019 η είδηση μοιάζει εξωπραγματική ή μάλλον μεσαιωνική!

Ρ/Καθολικοί ιερείς στην Πολωνία έκαψαν βιβλία που λένε ότι προωθούν τη μαγεία, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα μυθιστορήματα του Χάρι Πότερ της JK Rowling, σε μια τελετή που φωτογράφισαν και δημοσίευσαν στο Facebook.

Τρεις ιερείς στην πόλη Koszalin απεικονίστηκαν μεταφέροντας τα βιβλία σε ένα μεγάλο καλάθι από μια εκκλησία σε μια πέτρινη περιοχή έξω από αυτην. Τα βιβλία ρίχτηκαν στην πυρά καθώς ακούγονταν προσευχές και μια μικρή ομάδα ανθρώπων παρακολουθούσε. Μια μάσκα, διάφορα μπιχλιμπίδια και μια ομπρέλα Hello Kitty ήταν επίσης ορατά μέσα από τις φλόγες.

Το Καθολικό Ευαγγελικό Ίδρυμα SMS From Heaven δημοσίευσε τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, η οποία έχει 22.000 οπαδούς, συνοδευόμενες από φλογερά emojis και τα αποσπάσματα της Παλαιάς Διαθήκης που καταδικάζουν τη μαγεία και την ειδωλολατρεία.

Το περιστατικό όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε κοροϊδία από χρήστες του Facebook, πολλοί από τους οποίους άφησαν σχόλια αμφισβητώντας τη λογική των εμπλεκομένων ή κάνοντας συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά Harry Potter έχει προσελκύσει την οργή των θρησκευτικών ζηλωτών, μερικοί από τους οποίους πιστεύουν ότι τα βιβλία είναι εμπνευσμένα από τα κακά πνεύματα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα παιδιά στον διάβολο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ