Ένοπλες Συρράξεις

Περίεργη κινητοποίηση: Χιλιάδες τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας - Σε πολεμική ετοιμότητα η Μόσχα

Πολεμικές προετοιμασίες πραγματοποιεί ο Ρωσικός στρατός σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού άμυνας Σ.Σοιγκού, ο οποίος προετοιμάζει τις ρωσικές δυνάμεις για επιχειρήσεις στα νότια της χώρας όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια από τον ρωσικό τύπο.

«Σχεδόν 400.000 Ρώσοι ΕΠΟ.Π επανδρώνουν αυτήν την στιγμή τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της (Κάτω Βουλή).

«Από το 2012, ο αριθμός των ΕΠΟ.Π έχει σχεδόν διπλασιαστεί και σήμερα έχουμε 394.000 άτομα»,  ανέφερε ο υπουργός.

Αυτή η αναδιάταξη μάχης των ρωσικών δυνάμεων, ουσιαστικά προμηνύει "στρατιωτικές επιχειρήσεις», αλλά για πού όμως;

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο μέτωπο στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με την μεταφορά σταδιακά 40.000 τζιχανσιστών στο Αφγανιστάν με πρώτο κύριο στόχο το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν, αναφέρει ρωσική  πηγή σε ΜΜΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν με «μυστικές πτήσεις» περίπου  40.000 ισλαμιστές τρομοκράτες από το Ιράκ και τη Συρία στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν για να αποσταθεροποιήσουν τη μετασοβιετική Κεντρική Ασία.

Αυτή την είδηση μετέδωσε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλέστηκε υψηλού επιπέδου πηγή στο ρωσικό στρατό.

«Οι Αμερικανοί έχουν μεταφέρει περίπου 40.000 τρομοκράτες στο βόρειο και βορειοδυτικό Αφγανιστάν από το βόρειο Ιράκ και την ανατολική Συρία.

Το Πεντάγωνο σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει τους συμμάχους της Ρωσίας στην περιοχή της ΚΑΚ και συγκεκριμένα στο Κιργιστάν και το Τατζικιστάν, αλλά και τις υπόλοιπες  δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Ουζμπεκιστάν»,  δήλωσε η ρωσική στρατιωτική πηγή που τήρησε ανωνυμία.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Realist, «οι ισλαμιστές μαχητές και οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη χωρίς σήμανση. Δεν θα παραμείνουμε αμέτοχοι και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα νότια ρωσικά σύνορα με ισχυρές δυνάμεις», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev, επικύρωσε τη συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τη χρήση του εναέριου χώρου των δύο χωρών από στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του περιοδικού Aviapanorama, και Γενικός Διευθυντής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Βλάντιμιρ Πόποφ, υποστηρίζει ότι «η αμοιβαία ελεύθερη χρήση του εναέριου χώρου από το στρατό του Ουζμπεκιστάν και την Ρωσική Ομοσπονδία, όχι μόνο θα διασφαλίσει την ασφάλεια των χωρών της ΚΑΚ αλλά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη διαδρόμων μεταφορών και εμπορικών σχέσεων», αναφέρει το Sputnik Узбекистан.

Τα διάτρητα σύνορά του Κιργιστάν και η γεωγραφική του θέση πολύ κοντά σε τζιχαντιστικούς θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν καθιστούν το Κιργιστάν εύκολο στόχο για στρατολόγηση κυρίως στα νότια της χώρας.

Η άνοδος του ισλαμικού τζιχαντισμού στη χώρα ανησυχεί τις αρχές στη Ρωσία. Οι νέοι έλκονται τόσο από την ριζοσπαστική ιδεολογία όσο και από τα χρηματικά ανταλλάγματα.

Την ίδια ώρα Ρώσοι αξιωματικοί και πράκτορες έχουν σταλεί σε ικανούς αριθμούς στο Τουρκμενιστάν με στόχο να  επιτηρούν τα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Επισήμως, οι κινήσεις αυτές γίνονται λόγω της εξάπλωσης της ισλαμικής απειλής από το Αφγανιστάν προς την Κεντρική Ασία. Ο φόβος αυτός είναι υπαρκτός για τις χώρες της περιοχής, ειδικά από την στιγμή που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν.

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γεωργίας αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει στρατιωτική εκπαίδευση μεταξύ της Γεωργίας και ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ κοντά στη γεωργιανή πρωτεύουσα Tblisi, αναφέρει ο Οργανισμός Anadolu (AA).

Η εκπαίδευση με τίτλο "NATO-GEO EX 19" θα πραγματοποιηθεί στο Κοινό Κέντρο εκπαίδευσης  και Αξιολόγησης του στην Γεωργία.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Μαρτίου και θα είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Γεωργίας στο επίπεδο της πολυεθνικής ταξιαρχίας και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η πρώτη εκπαίδευση ΝΑΤΟ-Γεωργίας πραγματοποιήθηκε το 2016 μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων.

"Το NATO-GEO EX 19 είναι μια σημαντική εκπαίδευση για τη Γεωργία και ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση της στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Γεωργίας", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα σύνολο των 24 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, Βέλγιου, Βουλγαρίας, Τσεχίας , Γερμανίας, Δανίας, Εσθονίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου,  Ουγγαρίας,  Λετονίας, Λιθουανίας, Ολλανδίας  , Νορβηγίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Σλοβακίας, Τουρκίας, ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας και Σουηδίας.

Η Ρωσία τα γνωρίζει όλα αυτά και αναμένεται να μετακινήσει μεγάλες δυνάμεις στα νότια σύνορα της, ενώ η αντίδραση του Πούτιν θα είναι ακαριαία σε κάθε σενάριο της δύσης εκτιμούν ρωσικά ΜΜΕ .

https://youtu.be/G7BYG-QN2oM?t=83

 

 

https://youtu.be/ETk8hZjzxgk?t=10

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ