Ελληνοτουρκικά

Στρατιωτική κινητοποίηση από την Άγκυρα - Τουρκικά UAV Bayarktar «σάρωσαν» το Αιγαίο την 25η Μαρτίου - Δείτε χάρτη

Έχουν αλλάξει πλέον επίπεδο οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και έχουμε πλέον πολύ συχνή παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων στο Αιγαίο όπως φαίνεται.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος İbrahim Haskoloğlu της εφημερίδας haberturk.com στον προσωπικό του λογαριασμό σε facebook και Twitter ανέβασε χάρτη της πτήσης τουρκικού μη επανδρωμένου οχήματος Bayarktar‏, το οποίο φέρεται να σαρώνει χθες όλες τις μικρασιαστικές ακτές στο Αιγαίο, στο χθεσινό κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας ανήμερα της εθνικής επετείου.   

https://twitter.com/haskologlu/status/1110293826701348865

«Τουρκικές ναυτικές δυνάμεις Bayarktar UAV βρίσκονται στο Αιγαίο για περιπολία διάρκειας 8 ωρών», αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος.

Το γεγονός χρίζει σαφώς διερεύνησης από ελληνικής πλευράς, μιας και ο τουρκικός «κατευθυνόμενος» τύπος στο σύνολο του πλέον ασκεί προπαγάνδα κατά της Ελλάδος με διακύβευμα φυσικά τα ενεργειακά θέματα.

Εφόσον αποδειχθεί το συγκεκριμένο γεγονός , η χώρα μας οφείλει τάχιστα να εφοδιαστεί με εξοπλισμένα με μικρούς πυραύλους μη επανδρωμένα οχήματα ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.    

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το larissanet.gr, ότι οι Αμερικανοί ζητούν να μετασταθμεύσουν από την Ιταλία αριθμό μη επανδρωμένων οχημάτων τους Global Hawk, ενώ είναι γνωστές οι διαβουλεύσεις της ελληνικής ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας με άλλες χώρες για τον δανεισμό ή την αγορά εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων.

Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν μικρούς πυραύλους, κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και αντίμετρα για την προστασία τους.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφέρει παραβίαση τουρκικής μοίρας COMAO με την συμμετοχή F-16, CN-265 και Bayarktar UAV στο Αιγαίο.

Σίγουρα αλλάζουν άρδην οι τακτικές πολέμου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να κατασκευάζει συνεχώς μη επανδρωμένα αεροχήματα νέου τύπου, τα οποία θα είναι οπλισμένα με πυραύλους, ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ ένας σημαντικός αριθμός αυτών προορίζονται για επιχειρήσεις «καμικάζι» σε θέσεις του εχθρού.

Στόχος της Άγκυρας είναι η στρατηγική κυριαρχία στο Αιγαίο με χαμηλό κόστος και μειωμένο ρίσκο απώλειας προσωπικού. Οι Τούρκοι, πιθανώς, στοχοποιούν θέσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά στρατηγικής σημασίας, τα οποία έχουν «γκριζαριστεί» από το τουρκικό καθεστώς.

Eτοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρήσουν να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα (ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους (αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά), σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής πολεμικής διένεξης.

«Μπορεί να υπάρχει ένα επικίνδυνο ατύχημα με την Τουρκία στο Αιγαίο», γράφει τουρκική έκδοση του euronews  μετά το περιστατικό με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αγαθονησίου.

«Τα θέματα της υφαλοκρηπίδας αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα για πολλά χρόνια στο Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Αυτό ακριβώς το άκρως επικίνδυνο σενάριο αξιολόγησε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία και ετοιμάζεται να προβεί πιθανόν σε αγορά ισραηλινών εξοπλισμένων αεροσκαφών HERON, για να απαντήσει στις τουρκικές προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο πέλαγος που έχουν αλλάξει τους κανόνες της «στρατιωτικής πρακτικής» πλέον.

https://www.facebook.com/permalink.php?id=356960214745658&story_fbid=668152763626400

https://twitter.com/haskologlu

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...