ΗΠΑ

Οι στρατηγοί ΗΠΑ και Ρωσίας συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών - Τι συζήτησαν

Ο  Στρατηγός Γιόζεφ Φ. Ντάνφορντ συναντήθηκε σήμερα 4 Μαρτίου σε ξενοδοχείο  στη Βιένη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας,  Στρατηγό  Valery Gerasimov

Οι δύο στρατιωτικοί ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την αποσταθεροποίηση της περιοχής, αλλά και τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση των στρατιωτικών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας και την τρέχουσα κατάσταση της διεθνούς ασφάλειας στην Ευρώπη και άλλα βασικά θέματα.

Επιπλέον, συζήτησαν για τρόπους βελτίωσης της επιχειρησιακής ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας μεταξύ των ΗΠΑ και των ρωσικών στρατευμάτων.

Marine Corps Gen. Joe Dunford, chairman of the Joint Chiefs of Staff, speaks with Russian Gen. Valery Gerasimov, chief of the General Staff of the Armed Forces of Russia, during a meeting at the Winter Palace in Vienna, Austria, March 4, 2019. (DoD Photo by Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro)

Και οι δύο ηγέτες του Στρατεύματος αναγνωρίζουν τη σημασία της διατήρησης της τακτικής επικοινωνίας για την αποφυγή λάθους και για την προώθηση της διαφάνειας σε περιοχές όπου τα στρατεύματά τους επιχειρούν ν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την πρακτική του παρελθόντος, και οι δύο στρατηγοί συμφώνησαν να διατηρήσουν τις λεπτομέρειες των συνομιλιών τους  καθαρά ιδιωτικές και απόρρητες !

Πάντως η συνάντηση δεν τυχαία ούτε άσχετη με τον παρά λίγο ατύχημα  των Πολεμικών Σκαφών στην Μαύρη Θάλασσα

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ