Πολεμικό Ναυτικό

Απλώνει «δίχτυ» ασφαλείας στο Αιγαίο το ΠΝ: Φρεγάτες & υποβρύχια σε ετοιμότητα - Προκλητική δήλωση Ερντογάν για την Θράκη!

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται το ΠΝ σε όλο το Αιγαίο. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 17 έως την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, διεξήχθη προγραμματισμένη τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, κεντρικού και βόρειου Αιγαίου με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, κανονιοφόρων, υποβρυχίων, πλοίων γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων, σκαφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και μέσων και προσωπικού του ΣΞ, της ΠΑ και του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας, καθώς και ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων.

Δείτε εικόνες:

Αυτή είναι η απάντηση στις απειλές Ακάρ. Οι ΕΔ βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και απαντήσουν αμέσως όποτε χρειαστεί. Μόλις χθες είχαμε την ξαφνική ενεργοποίηση της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ.

Η έκτακτη άσκηση υπό την επωνυμία «Πυρπολητής» εκτελέστηκε λίγο μετά την επιστροφή του Γιώργου Κατρούγκαλου από την Αττάλεια, όπου είχε διμερείς επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την κοινή δήλωση ΗΠΑ, Ελλάδας, Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας για συνεργασία στους τομείς ασφάλειας και ενέργειας. «Είμαστε εδώ, στη φρεγάτα “Σαλαμίς”, για να παρακολουθήσουμε μια άσκηση ετοιμότητας, όπως την ξέρατε “Πυρπολητής”. Ουσιαστικά είναι η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα, με μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο ανατολικό Αιγαίο.

Η προσομοίωση έγινε στο νησί Δοκός. Διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά ότι το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το υλικό», δήλωσε μετά το πέρας της άσκησης ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των επιτελείων.

«Υπήρχε γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και, απ’ ό,τι φαίνεται, η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο», δήλωσε επίσης ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η αποστολή των Ε.Δ. είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση». Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τονίστηκε, επίσης, ότι η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, αλλά και της ανάδειξης του ρόλου της Ελλάδας ως «πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή της ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Παίζονται παιχνίδια για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του στην Κόνια (Ικόνιο) της Τουρκίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος υπενθύμισε τη φράση του δράστη της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του με την οποία απειλούσε την Τουρκία λέγοντας ότι “δεν θα μπορείτε να ζήσετε στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

“Και τώρα ο γιος του ηγέτη του Ισραήλ, αυτόν που τον λένε Νετανιάχου, λέει τα ίδια πράγματα.

Τα ίδια πράγματα λέει. Και τώρα, κοίτα, κάνουν ένα νέο βήμα. Ποιο είναι αυτό το νέο βήμα; Συναντώνται και παίζουν παιχνίδια για τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από την Αμισό οπού βρέθηκε την Παρασκευή, για την τρομοκρατία του PKK αλλά και για την ρατσιστική τρομοκρατία εναντίον του Ισλάμ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Toυς Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς φίλους μας τους προειδοποιούμε και για την τρομοκρατία του PKK και της ρατσιστικής τρομοκρατίας εναντίον του Ισλάμ. Ελάτε πριν μεγαλώσει το ζήτημα αυτό να τηρήσουμε μια ενιαία στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη της πολιορκίας της Βιέννης στη χώρα μας. Εκεί που θα περνούσαμε τη Βιέννη και θα είχαμε πάρει όλη την Ευρώπη, επιστρέψαμε από αυτή. Τώρα όμως κάποιοι θεωρούν πολλά από τα εδάφη μας δικά τους, όπως είναι η Θράκη» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...