Αρχείο

Οι Αλβανοί χλευάζουν τα ένδοξα ΟΥΚ: Δείτε πως καταντήσατε, δεν μπορείτε να φωνάξετε συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σε ένα προβοκατόρικο και άκρως ανθελληνικό άρθρο γνωστό αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι, «τα ρατσιστικά  και σοβινιστικά συνθήματα  των Ελλήνων ανδρών των ΟΥΚ στις παρελάσεις με την ευκαιρία των εθνικών επετείων ( 25η Μαρτίου 2019) φαίνεται ότι έχουν τελειώσει, τουλάχιστον προς το παρόν».

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι παλαιότερα σε προηγούμενη παρέλαση από τους Έλληνες ΟΥΚαδες  ακούστηκε, ψευδώς βέβαια, το υβριστικό  σύνθημα : «Θα κάνουμε σχοινιά με τα έντερα των Αλβανών», δίνοντας ένα τόνο μαύρης προπαγάνδας κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Αλβανοί του συγκεκριμένου πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν ότι «με  εντολή της ανώτατης γενικής διοίκησης απαγορεύθηκε  κάθε σύνθημα  κατά τη διάρκεια των ελληνικών παρελάσεων, αρχής γενομένης από αυτή της  25 Μαρτίου, με την ευκαιρία της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας», γράφει το Albeu.com.

Το άρθρο επικαλούμενο και "ελληνικά ΜΜΕ" αναφέρει ότι η όλη διαδικασία αφορά στην πραγματικότητα.... απόφαση η οποία έχει στόχο την αποφυγή προκλήσεων των γειτόνων της Ελλάδος,  όπως η Β.Μακεδονία, η Τουρκία και η Αλβανία, οι οποίες κατηγορούνται συνεχώς  με ρατσιστικά συνθήματα (από τους Έλληνες στρατιώτες).

Σύμφωνα με όσα σας γράψαμε χτες δόθηκε νέα διευκρίνιση με έκδοση διαταγής του αρχηγείου του Λιμενικού, η οποία  αναφέρει ότι επιτρέπονται κατά την παρέλαση τα στρατιωτικά εμβατήρια, όχι όμως τα «συνθήματα» δίνοντας διευκρινήσεις για την παραγγελία του διοικητή των ΟΥΚ.

Το  Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος διευκρινίζει ότι :

«Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν εγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν ξέρουμε πόσο χάρηκαν οι «γείτονες» , αλλά είναι γνωστό από παλιά ότι και στις δικές τους παρελάσεις Αλβανοί, Σκοπιανοί και Τούρκοι, τραγουδούν και αυτοί συνθήματα  πολλές φορές άκρως προκλητικά κατά της Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.

Μεθαύριο έχουμε την επέτειο της εθνικής μας  παλιγγενεσίας με την διπλή εορτή ( αρχή του αγώνα του 1821 και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου), ας ελπίσουμε  ο Θεός ,  να  καθοδηγήσει και κυρίως να  "φωτίσει",  το έθνος  μας , ειδικά αυτούς τους περίεργους καιρούς.    

 

https://youtu.be/J9RbnOR9lwY?t=308

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...