Βόρεια Ήπειρος

Η ελληνική μειονότητα στον "πόλεμο" των Τιράνων - "Βόμβα" αντιπολίτευσης: «O Ράμα έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια & εκκλησίες»

Σε νέες αποκαλύψεις για την καταπίεση που δέχεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία από το καθεστώς Ράμα, προχώρησε η αλβανική η αντιπολίτευση απευθυνόμενη σε ευρωβουλευτές.

Ο Λ. Μπάσα παραδέχτηκε πως το καθεστώς Ράμα έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και εκκλησίες Ελλήνων που κατοικούν στη χώρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και το θυμό των ευρωβουλευτών.

Στα Τίρανα υπάρχει έντονη πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση το τελευταίο διάστημα, ενώ οι αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μόνο να βλάψουν μπορούν τον Ράμα.

Ένα ακόμη σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη συνάντηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του Βαγγέλη Ντούλε – γράφει το δημοσίευμα- ο Μπάσα κατέθεσε στους ευρωβουλευτές ένα από τα επιχειρήματα εναντίον του Έντι Ράμα. Ο Λουλζίμ Μπάσα ανέφερε τα ‘κατορθώματα’ του Ράμα: «Έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και εκκλησίες της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Η δήλωση συγκλόνισε την ομάδα των ευρωβουλευτών και ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μπας Μπέλντερ ζήτησε διευκρινίσεις στη συνάντηση με τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι δημιουργήθηκε ένα πρώην γκαράζ πάνω στα ερείπια της Εκκλησίας. Μετά το γκρέμισμα χτίστηκε μια νέα εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που τα εγκαίνια έγιναν από την αγιότητα του Αναστάσιου.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής είχε σοκαριστεί από το γεγονός αυτό και μάλιστα ότι λέγεται και επαληθεύεται με τόσο κυνικό τρόπο.

Αυτή η λεπτομέρεια εξηγεί το γεγονός γιατί το Σπετίμ Ιντρίζι δεν ήρθε στη συνάντηση καθώς είναι σίγουρο ότι θα αντιδρούσε και δεν θα επέτρεπε αυτό το ψέμα, σημειώνει το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινίζει ποιο ακριβώς είναι το 'ψέμα'.

Η πολιτική μάχη που έχει ξεσπάσει στην Αλβανία, εμπλέκει πλέον άμεσα την ελληνική μειονότητα, η οποία αναμφίβολα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην χώρα.

Όπως έχει αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σημαντικός αριθμός όπλων Καλάσνικοφ έχει μεταφερθεί στα Τίρανα, ενώ βουλευτές προειδοποιούν για "αστικό πόλεμο".

Μετά τη δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι απειλές κατά της ελληνικής μειονότητας έχουν αυξηθεί. Σε ένα τέτοιο κλίμα, λοιπόν, οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλβανία πιθανώς κινδυνεύουν από ακραία στοιχεία που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την αποσταθεροποίηση για δικά τους συμφέροντα και ικανοποίηση.

Στο στούντιο μεγάλης τηλεοπτικής εκπομπής, ο βουλευτής Edi Paloka έριξε μια τεράστια«βόμβα". Ερωτηθείς ο ίδιος αν σε αυτή την πολιτική κρίση υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων σε ένα αστικό πόλεμο, ο Edi Paloka από το Δημοκρατικό Κόμμα απάντησε ευθαρσώς «ότι δεν αποκλείει αυτό το σενάριο».

«Ούτε θέλουμε ούτε ευχόμαστε μια πολεμική εμφύλια σύγκρουση. Έχουμε παιδιά, όσοι είναι στο στούντιο έχουν παιδιά και θέλουν να ζουν κανονικά.

Η απόφασή μας για δράση αφορά όμως την επιβίωση μας. Θα αντιδράσουμε σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης. Σήμερα η αστυνομία με την βίαιη δράση της μας έδειξε ότι έχει μετατραπεί σε τυφλό υπηρέτη του Ράμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι σήμερα. Αυτός ο στρατηγός της αστυνομίας όμως που επέστρεψε αυτή την στάση θα είναι αύριο υπεύθυνος για ότι γίνει», δήλωσε ο Έντι Παλόκα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...