Πολιτική

Καμμένος: Αντισυνταγματικό να περάσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 151 ψήφους


Θέμα αντισυνταγματικότητας στην επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή πλειοψηφία θα θέσει ο Πάνος Καμμένος.

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση στη Βουλή για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ήδη ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει γνωστό πως θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας εάν για την υπερψήφιση δεν γίνει από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος αναφέρει: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».

Ήδη χθες 5/2/2019 ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Αύριο στην Επιτροπή, Παρασκευή στην Ολομέλεια το πρωτόκολλο

Υπενθυμίζεται πως αύριο Πέμπτη θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Παρασκευή θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Η ψηφοφορία αυτή θα είναι «κομβική» για τον Πάνο Καμμένο για κόμη έναν λόγο: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -βουλευτής των ΑΝΕΛ, που όμως με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής έκανε γνωστό ότι «προσχωρεί» στον ΣΥΡΙΖΑ– έχει πει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο. Μάλιστα, ο κ. Παπαχριστόπουλος, ρωτήθηκε από το newsit.gr πότε θα υποβάλλει την παραίτησή του και είπε χαρακτηριστικά: «Θα παραιτηθώ μετά την ψήφιση της κύρωσης του πρωτοκόλλου κύρωσης της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η έδρα είναι δανεική. Θα ψηφίζω ό,τι έρχεται στην Βουλή μέχρι την ημέρα της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ