Οπλικά συστήματα

Η Ρωσία δείχνει τα δόντια της με το πρώτο Su-57 Stealth Fighter

Το πρώτο μαζικής παραγωγής Sukhoi Su-57 εκ των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα παραδοθεί στις Ρωσικές Αεροναυτικές Δυνάμεις το 2019, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αεροσκαφών Sukhoi, Alexander Pekarsh. Το αεροσκάφος έχει τεράστιες δυνατότητες να εκσυγχρονίσει τον ρωσικό στρατό για τουλάχιστον τις επόμενες πέντε δεκαετίες, καθώς έχει ήδη αποδείξει την αξία του κατά τη διάρκεια των αποστολών μάχης στη Συρία.

"Αν μιλάμε για το πρόγραμμα Su-57, είμαστε σήμερα στο στάδιο της κατασκευής των πρώτων  αεροπλάνων κατά συρροήν. Το 2018 ολοκληρώσαμε την κατασκευή και την παράδοση μιας παρτίδας πρωτοτύπων που τώρα υποβάλλονται σε δοκιμές. Με το Υπουργείο Άμυνας, έχουμε δύο αεροπλάνα στην παραγωγική διαδικασία, με το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους το 2019 και του δεύτερου αεροπλάνου το 2020 ", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Sukhoi.

"Είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρώσουμε το έργο και ότι το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής θα παραδοθεί φέτος", πρόσθεσε.

Μετά τη λήψη του πρώτου Su-57 τον περασμένο Αύγουστο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια επιπλέον 15 αεροσκαφών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το αεροπλάνο διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι σε θέση να διατηρεί υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού υπολογιστή επί του σκάφους, προηγμένου συστήματος ραντάρ και εξοπλισμού τοποθετημένου μέσα στην άτρακτο του. Το αεροπλάνο μπορεί να εντοπίσει 60 στόχους και να ανοίξει πυρ σε 16 από αυτούς ταυτόχρονα!!!

Ο Ρώσος βουλευτής Βλαντιμίρ Γκουτένεφ, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του κρατικού κοινοβουλίου για την αεροναυπηγική βιομηχανία, δήλωσε πρόσφατα στο Σπούτνικ ότι το Su-57s θα εχει το μισό κόστος των αμερικανικών αεροσκαφών F-22 Raptor και F-35 Lightning II. Σύμφωνα με οικονομικές πηγές, τα αεροσκάφη F-22 κοστίζουν 146,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα αεροσκάφη F-35 μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 83 και 108 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...