Κόσμος

ΗΠΑ: Έτοιμος ο Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με την κατάσταση στα νότια σύνορα της χώρας, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο συντηρητικός Γερουσιαστής Μιτς Μακ Κόνελ.

Η ανυπαρξία ασφάλειας τον νοτίων συνόρων των ΗΠΑ είναι αρκετή για να κηρύξει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας, όπως ανέφερε μάλιστα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακ Κόνελ.

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να υπογράψει το νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να εκδώσει μια εθνική δήλωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο γερουσιαστής.

«Του έχω πει ότι πρόκειται να στηρίξω την δήλωση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, για όλους τους συναδέλφους μου έχω να πω το εξής: Ο πρόεδρος θα υπογράψει το νομοσχέδιο, θα ψηφίσουμε σύντομα, δήλωσε ο McConnell σε παρατηρήσεις στη Γερουσία πάτωμα.

Οι βουλευτές βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς το νομοσχέδιο χρηματοδότησης 3 εβδομάδων προβλέπεται να λήξει το Σάββατο. Εννέα κρατικά τμήματα θα εξαντλήσουν τα κονδύλια του προϋπολογισμού στις 16 Φεβρουαρίου στις 12:01 π.μ.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι βουλευτές στο Κογκρέσο, περιλαμβάνει κονδύλι μεγαλύτερο του 1,3 δισ. δολ. για τον νέο φράχτη στα σύνορα σε περιοχές αυξημένης κινητικότητας στο Τέξας, ήτοι σημαντικά χαμηλότερο από τα 5,7 δισ. δολ. που είχε ζητήσει ο Τραμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, έχει δεσμευτεί ότι το τείχος θα χτιστεί. Ο ίδιος, μάλιστα, νωρίτερα ανέφερε ότι εξετάζει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει σχεδόν 23 δισ. δολ. από διαφορετικές πηγές, για να οικοδομήσει το τείχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...