Βαλκάνια

Η καρέκλα του Έντι Ράμα... φλέγεται - Η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει τους χιλιάδες διαδηλωτές – Εξέγερση σε εξέλιξη στα Τίρανα

Το γραφείο του Ράμα καλύπτεται από φλόγες και καπνό, ενώ ακούγονται  ήχοι εκρήξεων στην είσοδο του Γραφείου του Αλβανού Πρωθυπουργού. Οι διαδηλωτές έχουν απομακρύνει τα καλύμματα στα παράθυρα και έχουν εισβάλει στην γραφείο του Ράμα.

Υπενθυμίζουμε ότι για περίπου 40 λεπτά, η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, έχουμε δεκάδες συλλήψεις, αλλά φαίνεται ότι έχουμε και εξέγερση σε εξέλιξη από χιλιάδες διαδηλωτές που ετοιμάζουν εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια.

Πληροφορίες φέρουν και αστυνομικούς αλλά και ηλικιωμένους να έχουν τραυματιστεί από την ρίψη  δακρυγόνων. Εν τω μεταξύ, θύματα είναι και οι  δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Οργανωμένες ομάδες ρίχνουν καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Πληροφορίες φέρουν την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που δεν φτάνουν για τόσους χιλιάδες διαδηλωτών.

Οι Αλβανοί έχουν παραβιάσει όλους τους αστυνομικούς κλοιούς και εισήλθαν μέσα στο κτίριο. Έχουμε συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης  στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες.

Ομάδες ατόμων ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν εκτοξεύσει και βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε δεκάδες  τραυματίες ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τις δεκάδες ρίψεις των δακρυγόνων .

Ο πρώην Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα τον οποίο αποκάλεσε Μονάρχη και αυταρχικό φασίστα. 

Για οτιδήποτε νεώτερο θα το μεταδώσουμε.

https://youtu.be/FFW0XBy48dA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ