Κοινωνία

Αποτροπιασμός για την Καθολική Εκκλησία: Ιερείς χρησιμοποιούν μοναχές ως σκλάβες του σεξ - Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Αηδία και αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου. Παραδέχθηκε δημόσια πως ιερείς χρησιμοποιούν μοναχές ως σκλάβες του σεξ. Μάλιστα με απόλυτη ψυχραιμία ανέφερε πως γίνονται ενέργειες αντιμετώπισης του φαινομένου αλλά αυτό εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι καθολικοί ιερείς εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μοναχές και τις χρησιμοποιούσαν ως σκλάβες του σεξ, τονίζοντας ότι έχει δεσμευθεί να σταματήσει κάθε είδους κακοποιήσεις.

Ο ποντίφικας έκανε τις δηλώσεις αυτές στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Αμπού Ντάμπι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ένα άρθρο στο περιοδικό του Βατικανού που αναφερόταν στην κακομεταχείριση των καλογριών της καθολικής εκκλησίας.

Προσφάτως, όλο και περισσότερες καλόγριες, στο πλαίσιο του κινήματος MeeToo, άρχισαν να μιλούν για την κακοποίησή τους στα χέρια ιερέων και επισκόπων.

Πέρυσι, η διεθνής ένωση που εκπροσωπεί πάνω από 500.000 καθολικές καλόγριες ενθάρρυνε τα μέλη της να σπάσουν τη σιωπή τους.

«Είναι αλήθεια. Υπάρχουν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι, οι οποίοι το έχουν κάνει. Θεωρώ ότι συμβαίνει ακόμη, αφού κάτι δεν σταματά επειδή απλά το γνωρίζεις. Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα αρκετούς ιερείς για τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε ο πάπας

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Βατικανό βρίσκεται σε διαδικασίες για το κλείσιμο ενός εκκλησιάσματος γυναικών λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και διαφθοράς, αν και δεν την κατονόμασε.

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν συνέβη στον οίκο μου. Είναι αλήθεια. Μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω; Θέλουμε; Ναι», είπε, σημειώνοντας ότι ο προκάτοχός του, Βενέδικτος είχε το θάρρος να κλείσει μία τέτοια ομάδα λίγο μετά την εκλογή του ως ποντίφικας το 2005, επειδή είχε εισέλθει σε αυτό η σκλαβιά γυναικών- σκλαβιά, ακόμα και στο σημείο της σεξουαλική σκλαβιά- από πλευράς των κληρικών ή των ιδρυτών.

Όπως είπε ο Αλεσάντρο Γκισότι του γραφείου Τύπου του Βατικανού, το εν λόγω εκκλησίασμα βρισκόταν στη Γαλλία.

Ο Πάπας σημείωσε ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης μοναχών συνεχίζει να υπάρχει, προσθέτοντας ότι συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σε «συγκεκριμένα εκκλησιάσματα, κυρίως νέα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται