Ελληνοτουρκικά

«Ζεσταίνονται» τα νερά στα Στενά της Χίου: Συνεχείς διελεύσεις Τουρκικών πολεμικών πλοίων - Τορπιλάκατοι, κορβέτα & περιπολικά - Βίντεο

Έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες. Τουρκικά Πολεμικά εντοπίστηκαν να περνάνε τα Στενά της Χίου-Τσεσμέ σήμερα το απόγευμα. Ο Στολίσκος από αποτελείται απο 3 τορπιλακάτους και μια κορβέτα την F 511 TCG Heybeliada και δύο Περιπολικά Ανοιχτής θάλασσας.

Η Άγκυρα με λίγα λόγια κλιμακώνει σε όλα τα επίπεδα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Όπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο.

Το μόνο σίγουρό είναι πως το Ελληνικό ΠΝ βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας στην περιοχή. Τα Τουρκικά Πολεμικά συνοδεύουν και 2 περιπολικά σκάφη ανοιχτής Θάλασσας τύπου ASW patrol boats Tuzla.

Δείτε φωτογραφίες από τον AegeanHawk 

 

https://www.youtube.com/watch?v=dCQEsbrHpKw

H ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Σαν κεραυνός έπεσε η ξαφνική δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες στις 19 Δεκεμβρίου ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε». Και τούτο γιατί ο ναύαρχος, ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, μετράει την κάθε του λέξη, που σημαίνει ότι, αν περάσει τις γραμμές, κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, που απειλεί την κυριαρχία της χώρας μας.

Και αυτή η σκληρή προειδοποίηση είχε ως βάση διασταυρωμένες πληροφορίες για κατάληψη της βραχονησίδας μας που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες, ανατολικά της Χίου, αναφέρει το paron.gr

Η κατάληψη ελληνικής βραχονησίδας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη διμερή συνάντηση στην Ουάσινγκτον, όπου από πλευράς ΗΠΑ μετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Μάλιστα, πρώτη φορά πήγε κατώτερος του υπουργού Εξωτερικών και ήταν φανερό ότι ο κ. Πομπέο θα ήθελε να έχει απέναντί του τον Τσίπρα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Τούρκοι κάτι θέλουν να ετοιμάσουν. Βέβια όσο και να θέλουν, έχουν γνώση οι φύλακες. Οι ΕΔ θα απαντήσουν ισοπεδωτικά και θα δώσουν το κατάλληλο μήνυμα στην Άγκυρα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ