Σκοπιανό

«Βόμβες» από γνωστό δημοσιογράφο: «Τσίπρας-Θεοδωράκης τα είχαν βρει για τις “Πρέσπες”» - «Ο Ζάεφ ήξερε τον Μάιο τι θα συμβεί τον Ιανουάριο!»


Μια δημοσιογραφική “βόμβα” επιφύλασσε ο Γίαννης Πρετεντέρης για το αναγνωστικό του κοινό στην στήλη που γράφει καθημερινά στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Ο γνωστός αρθρογράφος,ούτε λίγο, ούτε πολύ, καταγγέλλει ανοιχτά πολιτική συνωμοσία μεταξύ του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Πάιατ,του Σταύρου Θεοδωρακη και του Αλέξη Τσίπρα,με σκοπό να προετοιμαστεί η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μέσω της οποίας ψηφίστηκε και πέρασε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μπορεί οι περισσότεροι να διαφωνούμε με τον γνωστό δημοσιογράφο, καθώς το πέρασμά του από το MEGA την εποχή των μνημονίων να προκαλούσε εκνευρισμό στους Έλληνες πολίτες, όμως η καταγγελία είναι σοβαρή.

Αναλυτικά όσα γράφει στη στήλη του «Εμπιστευτικά» με τίτλο «Μάντης»:

«Στις 17 Μαΐου 2018 ο Τσίπρας συναντιέται με τον Ζάεφ στη Σόφια. Στις 19 Μαΐου ο Ζάεφ συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια. Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Ζάεφ μεταφέρει όσα συζήτησε με τον Τσίπρα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αυτή δεν θα προέλθει από τις ψήφους του Καμμένου, αλλά από το Ποτάμι» («Καθημερινή», 2 Οκτωβρίου).

Στις 23 Ιανουαρίου 2019, επτά μήνες αργότερα, ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μάζεψε κάτι ρετάλια του Καμμένου και πέρασε τη Συμφωνία με τέσσερις ψήφος από το Ποτάμι (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Δανέλλης).

Ο Ζάεφ, δηλαδή, ήξερε τον Μάιο τι ακριβώς θα γινόταν τον Ιανουάριο… Είναι μάντης, θα μου πείτε. Ή είχε πολύ καλή πληροφόρηση, θα πω εγώ. Μόλις προ διημέρου είχε συναντήσει τον Τσίπρα, ο οποίος στις 12 Μαρτίου είχε καλέσει στο Μαξίμου τον Θεοδωράκη για εντελώς άσχετο λόγο.

Πάμε παρακάτω: Ο Ζάεφ δεν μιλάει για ψήφους από το ΚΙΝΑΛ ή την Κεντροαριστερά γενικώς, αλλά «από το Ποτάμι». Μόνο που στις 19 Μαΐου, το Ποτάμι μετείχε στο ΚΙΝΑΛ. Κι έως τότε δεν υπήρχε συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων (οι Πρέσπες έγιναν στις αρχές Ιουνίου).

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ (στο οποίο μετείχε ο Θεοδωράκης) δεν είχε συνεδριάσει για να εξετάσει τη συμφωνία, ούτε ήξεραν ακόμη αν θα διαφωνήσουν με τη Φώφη (αυτό συνέβη στις 12 Ιουνίου).

Και το Ποτάμι μετείχε κανονικά στο ΚΙΝΑΛ, από το οποίο αποχώρησε μόλις την 1η Ιουλίου. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ ήξερε τον Μάιο όχι μόνο τι θα συμβεί τον Ιανουάριο, αλλά και τι θα μεσολαβήσει. Ο Κάλχας αυτοπροσώπως!

Όταν μάλιστα τα πράγματα πήγαν να στραβώσουν με τον Καμμένο στα τέλη Δεκεμβρίου και το Ποτάμι έβαλε θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξοργίζοντας το Μαξίμου, ο πρεσβευτής Πάιατ συνάντησε τον Θεοδωράκη.

Τρία 24ωρα μετά τη συνάντησή τους, το Μαξίμου αλλάζει γραμμή και από το «κάντε πρόταση δυσπιστίας», που έλεγε έως τότε, γυρίζει αιφνιδιαστικά στο «θέλω ψήφο εμπιστοσύνης» (13 Ιανουαρίου). Την οποία κέρδισε χάρη στη ψήφο ενός βουλευτή (Δανέλλης) από πού; Από το… Ποτάμι! Και ταυτοχρόνως διευκολύνθηκε το υπόλοιπο Ποτάμι να ψηφίσει τις Πρέσπες αποσυνδέοντάς τις από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Σας το λέω: Ο Ζάεφ είναι μεγάλος μάντης! Αλλά ευτυχώς κάτι κόβει και το δικό μας μυαλουδάκι, να μη μας θεωρούν κορόιδα!».

Iσχύουν, ή όχι όλα αυτά; Οι αρμόδιοι καλούνται να απαντήσουν! Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δεν υιοθετεί αυτές τις πληροφορίες, αλλά η δημοσιογραφική δεοντολογία μας επιβάλλει να μετατεφέρουμε όλες τις απόψεις.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέσα σε πέντε χρόνια ή το αργότερο μέχρι το 2024, τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών θα φέρουν τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Οι νέες τροποποιήσεις θα περιλαμβάνουν την εθνοτική υπαγωγή των μειονοτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια θα πρέπει να λάβουν οι πολίτες, καθώς και τις νέες ενδείξεις των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, το αργότερο εντός πέντε ετών από την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας του ονόματος στη Βουλή των Ελλήνων (25/1/2019) και μετά την υιοθέτηση από τους βουλευτές της πΓΔΜ των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών, που σφράγισαν το νέο όνομα του κράτους της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει ο echedoros.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας θα φέρουν στο μέλλον τη συντομογραφία ΝΜ ή ΝΜΚ και το νέο όνομα της χώρας θα καθιερωθεί στις ταυτότητες και στα διαβατήρια.

Μέσα σε πέντε χρόνια θα πρέπει να αλλάξουν και όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα της δημόσιας διοίκησης για εξωτερική χρήση και για εσωτερική χρήση και αυτό θα φανεί στο άνοιγμα του κάθε κεφαλαίου που σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ίδρυμα θα αλλάζει σταδιακά το όνομά του και την τεκμηρίωσή του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα αλλάξουν τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, τα οποία δεν λήγουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2024, οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο με το νέο όνομα του κράτους, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...