Κόσμος

Προειδοποίηση - σοκ: Οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη θα γίνουν ακόμα χειρότεροι

Οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο ριζοσπαστικοί, τονίζει ο καθηγητής Felice Daddett που διδάσκει στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Il Giornale, ο καθηγητής πιστεύει ότι ο κοσμικός κόσμος και οι αξίες του έχουν γίνει λιγότερο ελκυστικές για το σύγχρονο Ισλάμ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι μουσουλμάνοι γίνονται περισσότερο ακραίοι.

Όπως υπογραμμίζει, το 80 τοις εκατό των μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι βαθιά θρησκευόμενοι, με τους νεαρότερους σε ηλικία να είναι πιο πολύ φανατισμένοι.

Ο καθηγητής, συζητώντας για την ένταξη τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, πιστεύει ότι αποτυγχάνει παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων: «Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμα και οι νέοι της τρίτης και τέταρτης γενιάς, τα παιδιά δηλαδή όσων Μουσουλμάνων γεννήθηκαν στην Ευρώπη, δεν μπορούν να ενταχθούν».

Ο Γάλλος κοινωνιολόγος Olivier Galland είχε προηγουμένως προειδοποιήσει για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη θρησκευτική ένταση ανάμεσα στους νέους μουσουλμάνους.

Αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έδειξε ότι το 20% των μουσουλμάνων φοιτητών υποστηρίζουν τη θρησκευτική βία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...