Ένοπλες Συρράξεις

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης: Έτοιμες να επέμβουν οι ΗΠΑ! - Στα «σκαριά» η δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Ουκρανία

Το σχέδιο δημιουργίας βάσης των ΗΠΑ στην Ουκρανία ήρθε στην δημοσιότητα και πάλι, ενώ με το θέμα αυτό  ασχολούνται επισταμένα οι ρωσικές υπηρεσίες, οι οποίες εκτιμούν ότι αυτός είναι  ο αντικειμενικός στόχος των ΗΠΑ, που ναι μεν «διαψεύδουν», αλλά δεν γίνονται πιστευτές σε καμία περίπτωση.   

Ο επίσημος αντιπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Eric Pachon, δήλωσε στον ανταποκριτή του TASS ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαπραγματεύονται με την ουκρανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφός της.

«Αυτά τα μηνύματα δεν είναι αληθινά και αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν διεξάγονται», ανέφερε.

Η ουσία όμως είναι ότι ο  Ουκρανός βουλευτής του κοινοβουλίου (Verkhovna Rada) από το Κόμμα του Πέτρο Ποροσένκο, Ιβάν Βίννικ, δήλωσε ότι σε πολιτικό επίπεδο η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονται την ανάπτυξη μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στα ανατολικά της χώρας κοντά στην Κριμαία.

Ο ανταποκριτής του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Welt Christoph Wanner μίλησε επίσης για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το ΝΑΤΟ βοηθά την Ουκρανία με κάποιο τρόπο, τότε αυτό δεν θα είναι μόνο με "ζεστά λόγια".

Κανείς στο ΝΑΤΟ δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Φυσικά, σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η Δύση "θα ξεκινήσει με μια χιονοστιβάδα κυρώσεων".

Η αλήθεια όμως για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία δεν μπορεί να «κρυφτεί».

Tην ίδια στιγμή, περίπου 100 φορτία με διαφόρων ειδών πυρομαχικά έφτασαν εσπευσμένα στην αμερικανική βάση Ramstein στην Γερμανία. Ο David Head, Διοικητής του 86ου τομέα Επιχειρήσεων, ανέφερε πως “Εφτασε το μεγαλύτερο φορτίο όπλων από το 1999. Τα πυρομαχικά αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης” είπε χωρίς περιστροφές.

Ρωσικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι νότια από την πόλη του Yavorov (Lviv περιοχή) ευρίσκονται δύο στρατιωτικές μονάδες του 278ου συντάγματος της εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ .

Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες των ΗΠΑ  διδάσκουν στους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πώς να καταστρέφουν τα ρωσικά άρματα  Τ-72 και Τ-90.

Ακριβώς την παραμονή της αποστολής του Ναυτικού της Ουκρανίας στη Γέφυρα της Κριμαίας, οι Ουκρανοί αξιωματικοί επισκέφθηκαν μονάδες της 4ης Διεύθυνσης Πεζικού του Αμερικανικού Στρατού, με έδρα τη Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, ο Καναδός αναλυτής Jeff Day ανέφερε ότι περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες και 250 Καναδοί έχουν μόνιμη βάση στην ουκρανική στρατιωτική  βάση του Γιαβόροφ από το 2014, όταν «η πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής ήταν ιδιαίτερα υψηλή». Τώρα η δύναμη αυξήθηκε σε 1.300 Αμερικανούς κομάντος.

Επιπλέον, η Εθνική Φρουρά της Καλιφόρνια έχει  συμφωνία συνεργασίας με το Κίεβο και αποστέλλει τακτικά τα στρατεύματά της σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας.

Επίσης, οι αλεξιπτωτιστές από την 131η μοίρα διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διεξάγουν  συχνές ασκήσεις. Επιπλέον, 50 Αμερικανοί πεζοναύτες ειδικής δύναμης ευρίσκονται μόνιμα στην Οδησσό.

Ο Jeff Day δεν κρύβει το γεγονός ότι υπάρχει μια τακτική εναλλαγή. Τα  μέλη του ΝΑΤΟ έρχονται στην χώρα χωρίς να ζητήσουν άδεια από το Κίεβο.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε  να πούμε ακριβώς πόσα στρατεύματα της συμμαχίας βρίσκονται στην Ουκρανία, διότι δεν γνωρίζει ούτε η ίδια η διοίκηση του ουκρανικού στρατού. Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε όμως  για 1000  κομάντος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για μια αρκετά ισχυρή στρατιωτική ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο Yavorov είχαν διατεθεί για μόνιμη χρήση εδάφη και κτίρια που προστατεύονται μόνο από το αμερικανικό στρατό,  ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μια πλήρη στρατιωτική βάση.

Φαίνεται ότι ο Ποροσένκο  θέλησε να δώσει μια πραγματική κατάσταση στο θέμα αυτό για  να τρομάξει τη Μόσχα.

Ωστόσο, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Λευκός Οίκος πρέπει να λάβει υπόψη την αποφασιστικότητα του Κρεμλίνου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Με τη σειρά του, γίνεται σαφές στο Κίεβο ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι κυρίαρχη και ότι οι Αμερικανοί πεζοναύτες στη βάση του Γιαβορόφ δεν θα σταματήσουν το ρωσικό στρατό αν συμβεί κάτι στη γέφυρα της Κριμαίας.

Οι Αμερικανοί κομάντος  απλώς θα φύγουν στην Πολωνία και τη Ρουμανία στους εφεδρικούς στρατώνες τους.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...