Κόσμος

Σοκ στην Τουρκία - Ρώσοι στρατιώτες περιπολούν κοντά στη Μανμπίτζ με διακριτικά του SDF - Δαμασκός: «Θα προστατεύσουμε τους Κούρδους»


Σοκ και δέος για την Τουρκία. Το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο σήμερα στη Συρία και πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει περίτρανα όλα όσα είχε γράψει εδώ και ημέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Ρώσος στρατιώτης που βρίσκετεται κοντά στην Μανμπίτζ φοράει διακριτικά του SDF. Πρόκειται για μία εξέλιξη που στην ουσία τσακίζει τα σχέδια του Ερντογάν στην περιοχή.

Η Μόσχα όπως όλα δείχνουν αγκαλιάζει τους Κούρδους και δημιουργεί νέα δεδομένα πλέον στην περιοχή.

Μάλιστα η Ρωσία χαιρετίζει τις σημερινές εξελίξεις. Το βέβαιο τώρα είναι πως η κατάσταση περιπλέκεται για τον Ερντογάν.

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙΤΖ

Όπως ανέφερε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο συριακός στρατός μπήκε στο Μανμπίτζ την Παρασκευή και τόνισε ότι «παρέχει εγγυήσεις για την πλήρη ασφάλεια όλων των Σύρων πολιτών και των άλλων» που κατοικούν στην περιοχή.

Υψώνοντας τη σημαία της Συρίας, έδωσε εγγυήσεις για την ασφάλεια των Σύρων πολιτών και όλων όσων κατοικούν εκεί.

Νωρίτερα σήμερα, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κάλεσαν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο του Μανμπίτζ ενόψει των σχεδίων της Τουρκίας να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη, που βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο του YPG, σταμάτησε να προστατεύεται από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του ISIS στα ανατολικά του Ευφράτη.

Tην ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συριακού Στρατού απάντησε θετικά στους Κούρδους και είπε πως από εδλω και πέρα ενώνουν δυνάμεις κατά της Τουρκίας.
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1078584265472991233?ref_src=twsrc%5Etfw

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ YPG

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κάλεσαν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο του Μανμπίτζ ενόψει των σχεδίων της Τουρκίας να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σήμερα το YPG.

«Λόγω των απειλών της εισβολής του τουρκικού κράτους στη βόρεια Συρία και εκτοπισμού του λαού του όπως στην Αφρίν, εμείς ως Μονάδες Προστασίας του Λαού, μετά την απόσυρση των δυνάμεών μας από το Μανμπίτζ, ανακοινώνουμε ότι οι δυνάμεις μας θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του ISIS, σε όλα τα μέτωπα στα ανατολικά του Ευφράτη », ανέφερε μεταξύ άλλων το YPG.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει, μετά τη δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα, ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον της κουρδικής οργάνωσης YPG στο Μανμπίτζ της Συρίας, εάν η Ουάσινγκτον δεν απομάκρυνε τους Κούρδους από εκεί.

«Σε συνδυασμό με αυτό, καλούμε τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης που είναι υποχρεωμένες να προστατεύσουν τη χώρα, το έθνος και σύνορα, να διεκδικήσουν τον έλεγχο των περιοχών από όπου απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις μας, ιδιαίτερα του Μανμπίτζ, και να προστατεύσουν αυτές τις περιοχές από την τουρκική εισβολή» προσθέτει η κουρδική οργάνωση.
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1078593048345493504?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1078587967608897536?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syrian_Lion/status/1078590838526091265?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syrian_Lion/status/1078576613405745152?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ