Εκρήξεις και πυροβολισμοί στο Παρίσι – Τεθωρακισμένα στους δρόμους κατά των διαδηλωτών – Βιαιότητες με εντολή Μακρόν

Δημοσίευση: 8 Δεκεμβρίου 2018, 3:14 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 8, 2018 στις 7:47 μμ

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται το Παρίσι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές κάνουν χρήση των τεθωρακισμένων κατά των διαδηλωτών. Η αστυνομική βία κλιμακώνεται καθώς σε βίντεο φαίνεται διαδηλωτής να δέχεται σφαίρα καουτσούκ στο στομάχι χωρίς να προκαλεί.


Είναι προφανές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα βίας, εκτελούν εντολές από την τρομοκρατημένη κυβέρνηση Μακρόν που πλέον μετράει τις μέρες της.

Ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους της πόλης, ενώ οι φωνές που επικρατούν στηρίζουν το σύνθημα «Μακρόν» παραιτήσου. Η κατάσταση κλιμακώνεται συνεχώς. Οι διαστάσεις που μπορεί να πάρει το θέμα είναι τεράστιες καθώς η βία αυξάνεται συνεχώς.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά, τα δίκτυα υπολειτουργούν και παρόλο που υπάρχει τεχνολογία 4G η αναμετάδοση υλικού είναι αδύνατη.

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή, την πιο αναγνωρίσιμη ίσως της γαλλικής πρωτεύουσας, η εικόνα μόνον παραμονές Χριστουγέννων δεν θυμίζει με τις προσόψεις των ακριβών καταστημάτων, καφέ και εστιατορίων να είναι καλυμένες με κόντρα πλακέ, τους τουρίστες παντελώς απόντες και μόνον τα δένδρα δεξιά και αριστερά του δρόμου  παρεπέμπουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών.


Δημoσιογράφος της εφημερίδας «Le Pαrisien» μεταδίδει πως, στη λεωφόρο  Friedland τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι αρχές ασφαλείας εμπόδισαν τα «Κίτρινα Γιλέκα» να διαδηλώσουν στο Σανζ Ελιζέ γεγονός που προκάλεσε ένταση.

Όσο περνά η ώρα οι διαδηλωτές πυκνώνουν και βαδίζουν προς το κέντρο της πόλης, ενώ ήδη η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων έχει… κιτρινίσει όπως και οι γύρω δρόμοι.

Δείτε live εικόνα:

france03

france02

france05

france04