Αθλητισμός

Michael Schumacher: Η τελευταία συνέντευξη πριν τον μοιραίο τραυματισμό του (βίντεο)


Η οικογένεια του Michael Schumacher επέλεξε να δημοσιοποιήσει μια συνέντευξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που είχε δοθεί λίγους μήνες πριν τον τραυματισμό του το 2013.

Η συνέντευξη είχε δοθεί στις 30 Οκτωβρίου 2013 όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του Γερμανού πιλότου και είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια οικογενειακής σιωπής που βγαίνει στη δημοσιότητα κάτι επίσημο για τον Schumi.

Nα σημειώσουμε ότι η οικογένεια από την ημέρα του τραυματισμού του Michael έχει επιλέξει να μην δίνει προς τα έξω πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του, με τις περισσότερες από τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να διαψεύδονται. Ακόμη και ο γιός του Mick που φέτος κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F3 αποφεύγει επισταμένα να αναφερθεί δημοσίως στον πατέρα του και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του.

Η συνέντευξη που δημοσιοποίησε η οικογένεια λοιπόν είχε παραχωρηθεί στην ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca, με τον Schumacher να απαντά σε ερωτήσεις που είχαν θέσει οπαδοί του. Μίλησε για το πρώτο του πρωτάθλημα , για το ποιον θεωρούσε ισχυρότερο αντίπαλο, ποιον οδηγό σεβόταν περισσότερο αλλά και ποια ήταν τα παιδικά του ινδάλματα.

Ο Schumacher θεωρεί ως πιο σημαντικό τίτλο, τον πρώτο που κατέκτησε με τα χρώματα της Ferrari, το 2000 στην Ιαπωνία. Ήταν το πιο συναισθηματικά φορτισμένο πρωτάθλημα που ήρθε μετά από πολλά χρόνια στέρησης για την κόκκινη ομάδα. Ο Schumi κέρδισε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα της καριέρας του το 1994 και το 1995 με την ομάδα της Benneton και στη συνέχεια κατέκτησε πέντε τίτλους στη σειρά (2000-2005) με την ομάδα της Ferrari.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρεί ως τον πλέον μεγάλο του ανταγωνιστή στις πίστες απάντησε δίχως δεύτερη σκέψη, τον Mika Hakkinen. «Είναι αυτός που σεβόμουν περισσότερο από όλους όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε μεγάλες μάχες μέσα στην πίστα, αλλά είχαμε αναπτύξει και μια εξαιρετική προσωπική σχέση που ξεπερνούσε τους αγώνες», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα παιδικά του ινδάλματα, η απάντηση που έδωσε ήταν μια μικρή έκπληξη: «Σαν παιδί- είπε – όταν έκανα καρτ θαύμαζα τον Ayrton Senna και τον Vincenzo Sospiri, αλλά ο αθλητής που ήταν το μεγάλο μου ίνδαλμα ήταν ο ο Γερμανός τερματοφύλακας Toni Schumacher. Ήταν πραγματικά ένας σπουδαίος παίκτης». Πρέπει να διευκρινίσουμε πως δεν υπάρχει καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους, αλλά και να υπενθυμίσουμε ότι ο Schumi στις ελεύθερες ώρες του έπαιζε πολύ ποδόσφαιρο όντας κατά γενική ομολογία πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Βέβαια όχι τόσο καλός όσο οδηγός. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι η F1 είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Χρειάζεται πολλή προετοιμασία και είναι απαραίτητο να δουλεύεις συνεχώς για να βελτιώνεσαι. Νομίζω πως αυτό το τελευταίο – είπε – είναι το βασικό «κλειδί» που με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι.

Λίγους μήνες μετά τη συνέντευξη, ο Schumacher τραυματιζόταν βαριά στο κεφάλι κάνοντας σκι στη Γαλλία. Πέντε χρόνια τώρα, αυτός και η οικογένειά του δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης. Μια μάχη δύσκολη από την οποία όλοι ευχόμαστε να βγει νικητής.

Το DRIVE και το drive.gr δεν δημοσίευσαν και δεν πρόκειται να δημοσιεύσουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας του σε μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο Michael και την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...