Βόρεια Ήπειρος

Υστερία από τα Τίρανα: «Γέμισαν με εξτρεμιστές οι Βουλιαράτες» - «Φακέλωσαν» Έλληνες πολίτες οι Αλβανοί - Φοβούνται ξεσηκωμό των Βορειοηπειρωτών

"Στην κηδεία του Κ.Κατσίφα, περίπου 1500 Έλληνες εξτρεμιστές προχώρησαν σε αντι-Αλβανικά καλέσματα", αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα. Αλλά εκτός από αυτά τα περιστατικά υπήρχαν και άλλες στιγμές που δεν είδαν οι πολίτες, καθώς δεν επιτρεπόταν στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να πλησιάσουν, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Αλβανικά ΜΜΕ, με τις οδηγίες του βαθεώς αλβανικού κράτους, φακέλωσαν Έλληνες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του εθνομάρτυρα, προχωρώντας σε φωτογραφήσεις και στοχοποίηση των "εξτρεμιστών".

Τα Τίρανα φοβούνται τον ξεσηκωμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και γι' αυτό, με κάθε μέσο, στοχοποιούν άτομα, είτε μέσω των ΜΜΕ, είτε μέσω προσαγωγών και κράτησης από τις αλβανικές αρχές.

Όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα, "οι Βουλιαράτες γέμισαν με εξτρεμιστές", γεγονός που μεταφράζεται ως λαοθάλασσα πατριωτών προς τιμήν του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σ.Μπερίσα, αντέδρασε έντονα για την παρουσία του μεγάλου αριθμού Ελλήνων που έδωσαν το παρών στην κηδεία.

Με δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα, ο Μπερίσα αναφέρει ότι "οι θυμωμένοι Έλληνες εξτρεμιστές κακοποίησαν την αλβανική επικράτεια".

Αναφερόμενος στις υποτιθέμενες προκλήσεις των Ελλήνων, γράφει: "Καταδικάζω κατηγορηματικά την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας πομπής νεκροταφείων από εξτρεμιστές, φανατικούς για ρατσιστικούς και αντι-αλβανικούς σκοπούς".

"Καταγγέλλω αυτή την πράξη διαστρέβλωσης της αλβανικής επικράτειας των επίσημων αρχών της Αθήνας και των Τιράνων, οι οποίες, με την ανεύθυνη και υστερική στάση τους, υποκινούν αυτή τη διεθνώς ολέθρια πράξη και σήμερα σιωπούν στην ντροπή τους", γράφει ο Μπερίσα.

Ολόκληρη η δήλωση Μπερίσα:

"Απαίσιοι Έλληνες εξτρεμιστές προελάσουν στην αλβανική επικράτεια!

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα, ομάδες Ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι-Αλβανών εξτρεμιστών, μολύνουν το έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Προωθούν ρατσιστικά, αντι-Αλβανικά μηνύματα και υποστηρίζουν τον τρομοκράτη Κατσίφα, που σκοτώθηκε σε ένοπλο αγώνα με την αλβανική αστυνομία, κρατώντας λάβαρα της Βορείου Ηπείρου.

Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης του νεκροταφείου από εξτρεμιστές και φανατικούς για ρατσιστικούς και αντι-αλβανικούς σκοπούς.

Καταγγέλλω αυτή την πράξη διαστρέβλωσης της αλβανικής επικράτειας των επίσημων αρχών της Αθήνας και των Τιράνων, οι οποίες, με την ανεύθυνη και υστερική στάση τους, υποκινούν αυτή τη διεθνώς ολέθρια πράξη και σήμερα σιωπούν στην ντροπή τους".



 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...