Αρχείο

Σκληραίνει το «παιχνίδι» ΗΠΑ-Ρωσίας: Η Μόσχα αύξησε τον αριθμό πυραύλων Κρουζ και τα αποθέματα χρυσού - Έρχεται «κόλαση» στην παγκόσμια «σκακιέρα»

Πραγματικά είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου παρακολουθώντας εδώ και μεγάλο διάστημα, την σφοδρή σύγκρουση του αμερικανικού βαθέως κράτους που περικυκλώνει συνεχώς την Ρωσία από παντού, και της Μόσχας, η οποία απειλεί με αντίποινα που αφορούν την τοποθέτηση βαλλιστικών πυραύλων στην Κούβα.    

Την ίδια στιγμή η Ρωσία συγκεντρώνει μανιωδώς χρυσό όπως και η Κίνα αλλά και άλλες χώρες, γεγονός που δεν αποτελεί καλό οιωνό το επόμενο διάστημα των 2-5 ετών.

Σήμερα, ρωσικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των πυραύλων Κρουζ στον ρωσικό στρατό έχει αυξηθεί 30 φορές τα τελευταία έξι χρόνια.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda (Κόκκινο αστέρι) επίσημη φωνή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, γράφει ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, όπως τα συστήματα τακτικών πυραύλων Iskander-M, καθώς στην κατασκευή υποβρυχίων, μονάδων επιφανείας εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ.

Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των οπλικών συστημάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα να έχει αυξηθεί περισσότερο από 12 φορές, ενώ ο αριθμός των πυραύλων κρουζ υψηλής ακρίβειας να έχει αυξηθεί περισσότερο από 30 φορές.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ειδικές μονάδες που επεξεργάζονται σχέδια για τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας με αποστολές πτήσης για πυραύλους Κρουζ.

«Με εντολή του γενικού επιτελείου έχουν δημιουργηθεί πλήρεις ομάδες φορέων όπλων υψηλής ακρίβειας ικανών να χρησιμοποιήσουν μαζικά πυραύλους για να επιτύχουν στόχους σε απόσταση μέχρι 4.000 χλμ», ανέφερε η εφημερίδα.

Στην Κριμαία δημιουργήθηκε μια τέτοια πυραυλική βάση για τον σκοπό αυτόν. Αυτή περιλαμβάνει μια ναυτική βάση, ένα σώμα στρατού, μία πτέρυγα μάχης και ένα σύνταγμα αεροπορικής άμυνας.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει υπερσύγχρονα υποβρύχια και φρεγάτες οπλισμένες με βλήματα Κρουζ Calibr.

Οι παράκτιες δυνάμεις της Ρωσίας στην Κριμαία διαθέτουν συστήματα πυραύλων Bal και Bastion που εγγυώνται την προστασία της Κριμαίας και εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή ολόκληρου του Ευξείνου Πόντου.

Όλα αυτά αποτελούν αντίδοτο στον στρατιωτικό εναγκαλισμό των ΗΠΑ στην ρωσική επικράτεια.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Κατά μέτωπο επίθεση από τη Μόσχα: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με τη Ρωσία» – «Η απάντηση θα είναι ασύμμετρη» – Πως εμπλέκεται η Ελλάδα;) είχαμε αναφέρει ότι σενάριο ενός απευκταίου παγκόσμιου πολέμου φέρνει στο φως ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής, σύμβουλος του Κρεμλίνου και διευθυντής του περιοδικού «Εθνική Άμυνα», Ιγκόρ Καρότσετνκο, ο οποίος είναι ένας από τους πιο έγκυρους αναλυτές στον τομέα της άμυνας όντας σύμβουλος και του Πούτιν.

Οι δηλώσεις του μάλιστα ενέπλεκαν πιθανόν έμμεσα και την Ελλάδα, ως χώρα η οποία επεκτείνεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία σύμφωνα με τον Σοιγκού και την εφημερίδα Gazeta.ru, κατά την συνάντηση του με τον Έλληνα ΥΠΑΜ πριν μερικές ημέρες.

Οι ΗΠΑ αναζητούν εδώ και μήνες κατάλληλους λιμένες και αεροδρόμια, ενώ μαζί με τις μετασταθμεύσεις ελικοπτέρων και υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22, στοιχειοθετούν ένα σκηνικό «στρατηγικού στραγγαλισμού» της Ρωσίας στο Αιγαίο, που αποτελεί θαλάσσια δίοδο επικοινωνίας με την Α.Μεσόγειο.

«Η απάντηση της Μόσχας σε αυτά τα επιθετικά σχέδια θα είναι προσεκτική και ασύμμετρη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα», Ι.Καρότσετνκο.

Ασύμμετρη ρωσική απάντηση μεταφράζεται σε κύμα πυραύλων Κρουζ κατά δυτικών Ευρωπαϊκών και αμερικανικών πόλεων από σταθερές πλατφόρμες και υποβρύχια, με σκοπό την διάλυση των υποδομών και την πρόκληση πανικού στις μεγαλουπόλεις της δύσης.

Δηλαδή ομιλούμε για την επερχόμενη σύγκρουση Ρωσίας και ΗΠΑ η οποία θα συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη.

https://youtu.be/N_XQ9skuPUs?t=1

https://youtu.be/Swl0AwjXXDA?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης