Κύπρος

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία - Δημιουργεί κλίμα η Άγκυρα - Παρέλαση στο ψευδοκράτος

Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσει στην κατεχόμενη Κύπρο. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δείξει πως έχει το πάνω χέρι. Η γεώτρηση της Exxon έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Άγκυρα, η οποία προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης.

Δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 πέταξαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία όπου πραγματοποιείται η παρέλαση της ντροπής του ψευδοκράτους, για την ανακήρυξη του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος των τουρκικών μαχητικών έγινε αντιληπτός σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης Λευκωσίας προκαλώντας ανατριχίλα.

Τα μαχητικά δημιούργησαν σχηματισμούς στον αέρα πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=7viooTg0_Ro

https://www.youtube.com/watch?v=oEzNCzrS3CM

Από το πρωί άρχισαν τα προκλητικά πανηγύρια στα κατεχόμενα για την 35η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Συγκεκριμένα το 1983 εννιά χρόνια μετά την στρατιωτική εισβολή του Αττίλα, η Τουρκία δια χειρός Ραούφ Ντεκτάς αυτοανακηρύσσει την λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» την οποία δεν αναγνωρίζει μέχρι σήμερα κανένα κράτος της Διεθνούς κοινότητας πλην της Τουρκίας.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε το πρωί τελετή με κατάθεση στεφάνων από τον Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της ψευδοκυβέρνησης που τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς ενώ ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα από την κατοχική αστυνομία σε όλους τους δρόμους των σκλαβωμένων πόλεων στη βόρεια Κύπρο προκειμένου να ρυθμίσουν την κίνηση στους δρόμους εν όψει και της στρατιωτικής παρέλασης.

Αναρτήσεις έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμεν, δημάρχοι της Κωντανστινούπολης αλλά και του εθνικισιτικού κόμματος του Μπαχτσελί. Άλλοι ανεβάζουν μάλιστα φωτογραφίες με την σημαία του ψευδοκράτους να καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...