Ρωσία

Σοβαρό ατύχημα στο αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov: Ένας αγνοούμενος και τέσσερις τραυματίες

Ένα άτομο αγνοείται και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την κατάρρευση γερανού στο κατάστρωμα του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών αναβάθμισης στο θηριώδες ρωσικό πλοίο, στο λιμάνι της πόλης Murmansk. Από την κατάρρευση του γερανού προκλήθηκε μια μεγάλη τρύπα πέντε ή έξι μέτρων.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε αμέσως τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος, την ίδια στιγμή που αναζητείται ένας από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή της πτώσης του γερανού.

Το Admiral Kuznetsov είχε αποσυρθεί προσωρινά για να τροποποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί, ώστε να παραδοθεί εκ νέου στη διάθεση του Ναυτικού το 2021. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η πτώση του γερανού προκάλεσε την καταστροφή και δύο αεροσκαφών.

Το μεγάλο αεροπλανοφόρο θεωρείται από τα πιο παλιά σκάφη του ρωσικού στόλου, ενώ το 2016 είχε προκαλέσει ειρωνικά σχόλια στον παγκόσμιο Τύπο, όταν εμφανίστηκε στις ακτές της Συρίας, στη Μεσόγειο, βγάζοντας πυκνό μαύρο καπνό από τα φουγάρα του, όπως τα... πλοία των περασμένων δεκαετιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...