Εθνικά θέματα

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΕΔ: Συνεχείς ασκήσεις σε Έβρο, νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα - Επίδειξη ισχύος από την Ελληνική «πολεμική μηχανή»

Μετά  τον Έβρο, οι Ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, λόγω των σχεδίων και δηλώσεων Ερντογάν που ντύθηκε «πολέμαρχος», για να προετοιμάσει τον λαό του για νέες... «νικηφόρες» πορείες κατά των Ελλήνων όπως πιστεύει ο ίδιος .   

Πραγματικά, σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η κατάσταση ασφαλείας σε όλο το τεράστιο μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων (χερσαίων και θαλασσίων) από τον Βόρειο Έβρο μέχρι την Κάρπαθο και την ακριτική Γαύδο.

Ο λόγος αφορά τις εκπεφρασμένες τουρκικές αξιώσεις από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Ερντογαν προχθές,  για αναμφισβήτητα «τουρκικά δικαιώματα» στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, που προμηνύουν «θύελλες» για την Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική στρατιωτική ηγεσία αγωνιά και πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις σε προκεχωρημένες μονάδες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια,  για να διατηρήσει στις ένοπλες δυνάμεις μας  ένα κλίμα αυξημένης πολεμικής επαγρύπνησης, σε τυχόν σχεδιαζόμενες τουρκικές προκλήσεις παντός είδους.

Χθες αναφέραμε ότι σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το τελεσίγραφο των Τούρκων στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμες για όλα στην κυπριακή ΑΟΖ, ειδικά τώρα που άνοιξε και ο φάκελος «υδρογονάνθρακες”, νοτίως της Κρήτης, αυξάνοντας και την όρεξη των Τούρκων και στο Αιγαίο.

Για αυτό και η ελληνική πλευρά «φουλάρει» ειδικά στην περιοχή του Δέλτα Έβρου (που αποτελεί διαχρονικά στόχο των Τούρκων) με άσκηση με την επωνυμία «Ταγματάρχης Ε.Μινωτάκης».

Η άσκηση αποτελεί μέρος της μεγάλης ετήσιας διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» που διεξάγεται σε όλη την χώρα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου με την τελική φάση να διεξάγεται στις 6 Οκτωβρίου στον Έβρο.

Την ίδια στιγμή ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ «οργώνει» τα νησιά δίνοντας όπου βρεθεί  «συναγερμό» με σκοπό να διαπιστώσει την πολεμική ετοιμότητα του  κάθε νησιού.

Στην  Λέσβο πριν μερικές ημέρες  η περιοχή του Μανταδάδος τέθηκε σε πλήρη συναγερμό για τον έλεγχο των μονάδων της περιοχής , όσο και των εθνοφυλάκων του νησιού.

Για τον ίδιο λόγο εκτελούνται ασκήσεις ετοιμότητας και στην Κρήτη , όπου στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν άσκηση ΒΟΠ με όλα τα όπλα των μονάδων.

Εκεί έγινε χρήση  με πραγματικά πυρά από διάφορα οπλικά συστήματα της μεραρχίας  (FAGOT, πολυβόλα 23 χιλ., πολυβόλα, όλμοι 60 και 81 χιλ.) ως μέρος της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Περιοχής Ευθύνης της 5ης ΤΑΞΠΖ “V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ”.

Το ίδιο λαμβάνει χώρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από τα Ιωάννινα και το Αμύνταιο μέχρι την Κρήτη .

Το πολεμικό ναυτικό μας ετοιμάζει ασκήσεις στο Αιγαίο  με την επωνυμία ΑΣΤΡΑΠΗ , ΟΡΜΗ », ΒΡΟΝΤΗ , με άμεσο στόχο να απλώσει τις μονάδες επιφανείας του και τα υποβρύχια σε όλα τα κρίσιμα από κάθε άποψη σημεία του ελληνικού Αρχιπελάγους , για να αποκρούσει τυχόν τουρκικές  ενέργειες.

Η μόνη που δεν υλοποιεί επίσημα ασκήσεις αυτό το διάστημα είναι η πολεμική αεροπορία , η οποία φυσικά δεν τις χρειάζεται διότι " πολεμάει"¨καθημερινά στους ουρανούς του Αιγαίου με τους Τούρκους πιλότους.

Έχουμε δηλαδή χωρίς «φασαρία», ένα  πλήθος στρατιωτικών "ασκήσεων" για την διαπίστωση της πολεμικής ετοιμότητας των Eλληνικών ΕΔ, οι οποίες πυκνώνουν όσο τελειώνει ο μήνας και εισερχόμαστε στην κρίσιμη περίοδο που οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν, με το πλωτό γεωτρύπανο «φατιχ» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το επίπεδο των στελεχών όσο και των στρατεύσιμων των Ενόπλων Δυνάμεων, με όλες αυτές τις ετοιμότητες ευρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα και αυτό θα φανεί σε οποιαδήποτε πρόκληση των νέο-οθωμανών, αρκεί βέβαια να δοθούν οι κατάλληλες εντολές από την πολιτική ηγεσία .

Πολλοί ειδικοί τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή και ελληνικό τύπο, αναρωτιούνται συνεχώς με άρθρα τους το πότε θα «χτυπήσει» με κάποιο στημένο επεισόδιο η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Για τον λόγο αυτόν η διενέργεια του φετινού «Παρμενίων» μετετέθη για να συμπέσει με τυχόν τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και σε ολόκληρη την ελληνοτουρκική μεθόριο , κάτι που συνηθίζουν οι Τούρκοι πριν επιχειρήσουν οτιδήποτε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζουν ανάλογα τις κινήσεις τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, διαβλέποντας τουρκική αποφασιστικότητα για ευθεία πρόκληση.

https://youtu.be/K22Bn4NSwks?t=2

https://youtu.be/UOb9TkSRHnw?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ