Κόσμος

Πολεμικό σκηνικό στήνει η Άγκυρα: «Θα νικήσουμε τον εχθρό και θα τον πνίξουμε» - Εντατικές ασκήσεις από την SAT - Στο παιχνίδι και τα μίνι-υποβρύχια


Οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα σε τουρκικά social media, τα οποία ελέγχονται από την Κυβέρνηση.

Εικόνες και βίντεο με ασκήσεις και πολεμικά μηνύματα. Το ποιος είναι ο παραλήπτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, η Ελλάδα.

«Θα νικήσουμε τον εχθρό και θα σας πνίξουμε», είναι το έμμεσο μήνυμα των Τούρκων όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 
https://twitter.com/SavunmaTekno/status/1044561570796318725?ref_src=twsrc%5Etfw

Ειδική μνεία κάνουν και στην μονάδα SAT, η οποία προετοιμάζεται συνεχώς.

Η τουρκική υποβρύχια  δύναμη  κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ ημέρες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης  παράκτιων στόχων,  σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδος επιφανείας , κτλπ.
https://twitter.com/Bahriye1773/status/1044594403493523456?ref_src=twsrc%5Etfw

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πιθανότατα, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σχέδιο  δημιουργίας "ανωμαλίας", τουρκικής εμπνεύσεως,  σε κάποιο σημείο  της κυπριακής ΑΟΖ ή του ελληνικού Αρχιπελάγους,  που θα  απαιτήσει την χρήση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που θα διαθέτουν πλέον και μίνι υποβρύχια...

Για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις θα απαιτηθεί η χρήση μινι-υποβρυχίων, τα οποία είναι  έτοιμα και  προετοιμάζονται για πιθανές επιχειρήσεις στο θέατρο του Αιγαίου οι Τούρκοι υλοποιώντας την δοκιμή τους σε επιχειρησιακές συνθήκες.

Συγκεκριμένα σε άρθρο προ μηνός ο τουρκικός τύπος ανέφερε την τελική δοκιμή μινι-υποβρυχίων με την ονομασία SDV (Swimmers Delivery Vehicle), τα οποία ετοιμάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια από Τούρκους ειδικούς και επιστήμονες.

Για το σκοπό αυτόν είχαν δημιουργηθεί πέντε ομάδες εργασίας, οι οποίες τώρα σύμφωνα με βίντεο και άρθρα, υλοποιούν με την παρουσία Τούρκων κομάντος της γνωστής σε όλους μας από την εποχή των Ιμίων SAT, την επιχειρησιακή τους αξιοποίηση με ειδική δοκιμή που περατώθηκε  σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου .

Το μίνι-υποβρύχιο χωρά 4 άνδρες των SAT και μπορεί να υλοποιήσει επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Με λίγα και απλά λόγια, οι Τούρκοι πιθανότατα δύναται να βυθίσουν στο νερό ένα αριθμό τέτοιων οχημάτων και να βγουν αθέατοι οπουδήποτε θελήσουν, ειδικά κοντά σε ελληνικές μικρονήσους ή βραχονησίδες ή ακόμη και σε πλοία που διεξάγουν εξορύξεις στην Κύπρο.

Αυτά τα υποβρύχια οχήματα δύνανται να φτάσουν σε βάθος 100 μέτρων, ενώ μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και μίνι τορπίλες καθιστώντας τα τρομερά επικίνδυνα στο περιβάλλον του Αιγαίου.

Το μίνι υποβρύχιο είναι μήκους 8,5 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρου.

Όταν οι δεξαμενές πλήρωσης γεμίσουν το  4-τόνων όχημα με  4 Τούρκους κομάντος εξοπλισμένους με κατάλληλες υποβρύχιες συσκευές καταδύσεως δύναται να κινηθούν σε απόσταση έως και 30 ναυτικά μίλια (55 χλμ). Οι επιβαίνοντες  μπορούν να εξαπολύσουν 8 μινι-τορπίλες σε πλωτούς στόχους.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Οι Τούρκοι αποκάλυψαν ότι διαθέτουν μίνι-υποβρύχιο για απόβαση δυνάμεων SAT σε βραχονησίδες – Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ – Οι πρώτες εικόνες), τα μίνι-υποβρύχια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους βατραχανθρώπους, σε ειδικές και πολύ δύσκολες αποστολές, όπως για παράδειγμα την αποβίβαση «αθέατων» δυνάμεων σε εχθρική ακτή, την κατάληψη βραχονησίδας και πολλές άλλες αποστολές του ανορθόδοξου πολέμου.

Ο κινητήρας υδρογόνου των υποβρυχίων δίνει την δυνατότητα έτσι ώστε το μίνι-υποβρύχιο να μπορεί να διανύει πολύ μεγάλες αποστάσεις για εκπληρωθούν οι δύσκολες αποστολές και επιχειρήσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Πρόκειται στην ουσία για ένα «πυρηνικό όπλο» στα χέρια των Τούρκων «υποβρύχιων καταστροφέων», στο περιβάλλον του Αιγαίου,με το οποίο θα δύνανται να θελήσουν να αιφνιδιάσουν την ελληνική πλευρά λόγω και της εγγύτητας των μικρασιατικών παραλίων στα ελληνικά νησιά.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό οφείλει και πρέπει να αναζητήσει «αντίδοτο» άμεσα σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας, και εκτιμάμε ότι η αγορά ταχύπλοων αμερικανικών σκαφών MARK IV σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις θα είναι προς τον σωστό δρόμο.

Η Τουρκία προετοιμάζεται εδώ και καιρό για να «οριοθετήσει» παράνομα φυσικά σε αντίθεση με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου τις περιοχές που θεωρεί αυθαίρετα η ίδια στο Αιγαίο ότι τις ανήκουν.

Όταν οι ίδιοι θεωρήσουν ότι πιθανόν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες πιθανόν να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν σκηνικό «Ιμίων», όπως προσπάθησαν πολλές φορές ειδικά φέτος.

Απέναντι τους όμως θα βρουν το ελληνικό ΠΝ και τους Έλληνες «συναδέλφους τους» κομάντος, ακοίμητους φρουρούς του ελληνικού Αιγαίου πελάγους.    

Επισημαίνουμε ότι  το ελληνικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει το πιο σύγχρονο στόλο υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο, που αποτελεί και  το κατάλληλο «αντίδοτο» στο όποιο επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας διαθέτοντας πολλές και διάφορες «εκπλήξεις”.

 

 

https://youtu.be/s_8T9EpkB0M?t=28

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ