Ένοπλες Συρράξεις

«Ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας στην Α.Μεσόγειο: Αμερικανικό υποβρύχιο οπλισμένο με «Tomahawk» πλέει προς Συρία - Κλιμάκωση εν μέσω μεγάλης ρωσικής άσκησης

Αμερικανικό υποβρύχιο, οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ», έστειλε το Πεντάγωνο ανοικτά Συρίας και Κύπρου, σε μια περιοχή που έχουν συγκεντρωθεί 30 ρωσικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη με δικαιολογία αεροναυτική άσκηση, μόνο που πρόκειται ουσιαστικά για επίδειξη ισχύος από το Κρεμλίνο.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν 26 πολεμικά πλοία από τον στόλο της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας, δύο υποβρύχια, καθώς επίσης και 34 αεροσκάφη, στρατηγικά βομβαρδιστικά, μεταγωγικά και αεροσκάφη της ναυτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται εκτός όλων των άλλων και για την παρουσία του καταδρομικού κατευθυνομένων βλημάτων «Marshal Ustinov», κλάσης «Slava», μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160, Tu-142 καθώς και αεροσκάφη ΑΦΝΣ Il-38, και μαχητικά Su-33 και Su-30SM.

«Την ίδια στιγμή το αμερικανικό καταδρομικό USS The Sullivans οπλισμένο με 56 πυραύλους κρουζ έφτασε στον Περσικό Κόλπο πριν από λίγες ημέρες, ενώ βομβαρδιστικά  Β-1Β που μεταφέρουν  24 πυραύλους κρούζ AGM-158 AGM-158 έκαστο, έχουν αναπτυχθεί σε στρατιωτικά αεροδρόμια στο Κατάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, κ. Igor Konashenkov.

Πρόκειται για μια κατάσταση ασφαλείας η οποία κινείται «στην κόψη του ξυραφιού» ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ εδώ και 24ώρες.

Στη θάλασσα της Μεσογείου με ρότα την Συρία βρίσκεται ήδη το αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο είναι οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ», εν μέσω των προειδοποιήσεων της Μόσχας για νέα πυραυλική επίθεση εις βάρος της Συρίας.

Το αμερικανικό υποβρύχιο διήλθε τα στενά του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Gibraltar Chronicle».

Η ισπανική ακτοφυλακή, ωστόσο, φέρεται να επιχείρησε να προσεγγίσει το υποβρύχιο. Όμως, εμποδίστηκε από τις τοπικές αρχές του Γιβραλτάρ.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τη δυνατότητα επίθεσης χημικών όπλων στη Συρία, με τους Ρώσους στρατιωτικούς να προειδοποιούν για  επικείμενη πρόκληση που θα προκαλούσε έναν νέο γύρο δυτικών επιθέσεων κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Ασαντ.

Την Παρασκευή, το CNN ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις που φέρονται ότι συνδέονται με την παραγωγή χημικών όπλων είναι μεταξύ των κύριων στόχων που θα πληγούν,  εάν η αμερικανική κυβέρνηση θεωρήσει ότι η Δαμασκός είχε πράγματι χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Την Τρίτη, το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης ανακοίνωσε ότι τα αποκαλούμενα Λευκά Κράνη είχαν παραδώσει μια μεγάλη αποστολή τοξικών ουσιών σε μια αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές της Ahrar al-Sham στο Idlib, για να οργανώσουν μια επίθεση και μετά να κατηγορήσουν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

Εμείς υπενθυμίζουμε άρθρο μας πριν λίγες ημέρες με τίτλο (To κυνήγι του κόκκινου Oκτώβρη στη Μεσόγειο: Ρωσική φρεγάτα εντόπισε και κυνήγησε αμερικανικό stealth υποβρύχιο κλάσης Ohio) με το οποίο αναφέραμε ότι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μεσόγειο φέρεται να είχε εντοπίσει και κυνηγήσει μυστικά αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο σε μια άτυπη κόντρα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Το περιστατικό καθυστέρησε να βγει στη δημοσιότητα, ωστόσο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή.

Η Ρωσική φρεγάτα φέρεται να εντόπισε και καταδίωξε για περισσότερο από δύο ώρες το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στην περιοχή της Μεσογείου. Την είδηση δημοσίευσε ρωσική εφημερίδα, χωρίς απάντηση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περίοδο των Δυτικών επιθέσεων στη Συρία τον Απρίλιο 2018,  σε μια περίοδο που οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.

Αυτό επιβεβαιώνει πως η περιοχή της Μεσογείου αποτελεί κρίσιμο γεωγραφικό σημείο για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη…

Επίσης αποδεικνύει περίτρανα ότι είτε από λάθος , είτε σκόπιμα ..όλα μπορούν να συμβούν σε μια περιοχή που έχουν συγκεντρωθεί τόσο πανίσχυρα οπλικά συστήματα,  με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει κατακόρυφα από σήμερα το πρωί λόγω της ρωσικής αρμάδας και των Αμερικανών στην ίδια περιοχή.

https://youtu.be/UxB11eAl-YE?t=2

https://youtu.be/edXgs6uL8Z8?t=34

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ