Ελληνοτουρκικά

Οι νόμιμοι μουφτήδες διασύρουν την κυβέρνηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια: «Τα δώσατε όλα στον Ερντογάν πλήττοντας το εθνικό συμφέρον της χώρας»

«Η καθαίρεσή μας αποτελεί, δίχως αμφιβολία, προϊόν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την ηγεσία της γειτονικής χώρας» και πρόκειται για «απαράδεκτο συμβιβασμό που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον» λένε οι δύο π. Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ. Μέτσο Τζεμαλή και κ. Μεμέτ Εμίν Σινίκολγου.

Σοβαρό ζήτημα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην Θράκη και στο ευαίσθητο θέμα των Μουφτήδων εγείρουν με την κοινή δήλωση τους οι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Σινίκογλου και Τζεμαλή οι οποίοι παύθηκαν με την τροπολογία που εσπευσμένα εισήγαγε το Υπουργείο παιδείας στην Βουλή θέτοντας όριο ηλικίας τα 67 χρόνια και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κινήθηκε σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.

Οπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, μεθοδεύτηκε η «απόσυρση» τους και η δρομολόγηση της επόμενης ημέρας για τις Μουφτείες με την κυβέρνηση να σκύβει τελικά το κεφάλι στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση προχωράει στην «αποκαθήλωση» των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ικανοποιώντας ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Ουσιαστικά οι Μέσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου δηλώνουν ότι η απομάκρυνση τους από τις Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης είναι αποτέλεσμα συναλλαγής της Ελληνικής κυβέρνησης με το καθεστώς Ερντογάν και προαναγγέλλουν προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Υπάρχει πλέον ο κίνδυνος η Ελλάδα να οδηγείται στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με αντίδικους τόσο τους ψευδομουφτήδες όσο και τους δυο νόμιμους μουφτήδες που απομακρύνθηκαν από την θέση τους με την τροπολογία που εισήγαγε όριο ηλικίας, με το επιχείρημα ότι ασκούν και δικαστικά καθήκοντα συνεπώς πρέπει να ισχύσει όριο ηλικίας όπως και στους δικαστικούς.

Η αντικατάσταση των μουφτήδων ίσως ήταν αναγκαία και λόγω της φθοράς των συγκεκριμένων προσώπων αλλά και της ηλικίας τους, αλλά δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η «απόσυρση» τους καθώς και η δρομολόγηση της επόμενης ημέρας για τις Μουφτείες, ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία στους εκπροσώπους του τουρκισμού στην Θράκη και στο Τουρκικό Προξενείο να επιχειρήσουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται .

Παραθέτουμε την επιστολή των δυο πρώην μουφτήδων όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα tourkikanea.gr.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, την παύση από τα καθήκοντά μας ως θρησκευτικών λειτουργών της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Κοινότητας της πατρίδας μας. Τα καθήκοντά μας, που ασκούμε επί δεκαετίες, ως διακονία και όχι ως προς κατ’ εξουσιασμό των ομοθρήσκων μας, χάριν των συμφερόντων της μουσουλμανικής μειονότητας και της Πατρίδας μας.

Πρόκειται για ιστορικά πρωτόγνωρη ενέργεια, η οποία θέτει σε σοβαρή διακινδύνευση τα εθνικά συμφέροντα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ παράλληλα παραβιάζει, κατά την άποψή μας, ευθέως τη θρησκευτική ελευθερία της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Κοινότητας. Η καθαίρεσή μας αποτελεί, δίχως αμφιβολία, προϊόν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και αποτελεί απαράδεκτο συμβιβασμό που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Τις πολιτικά και θρησκευτικά ανεπίτρεπτες αυτές αποφάσεις για την απόλυσή μας αναγκαστήκαμε να προσβάλουμε, μέσω ειδικευμένης στα αντικείμενα αυτά Δικηγορικής Εταιρείας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με άσκηση αιτήσεων ακυρώσεως.

Είμαστε εξάλλου υποχρεωμένοι να αναδείξουμε το ζήτημα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η παύση μας προσβάλλει, επιπλέον, κατά την ορθότερη άποψη, το ενωσιακό δίκαιο και κυρίως την Οδηγία 2000/78/ΕΚ για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία».

Κομοτηνή, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μουφτής Κομοτηνής Ο Μουφτής Ξάνθης

ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ ΜΕΜΕΤ ΕΜΙΝ ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...