Αρχείο

Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Α.Μεσόγειος: Ραδιοηλεκτρονική καταστολή όλων των ΝΑΤΟϊκών συστημάτων - Πεδίο ηλεκτρονικού πολέμου η περιοχή


Σοβαρεύει ακόμα πιο πολύ η κατάσταση στην Α.Μεσόγειο μετά την επείγουσα εντολή του Ρώσου υπουργού άμυνας Σ.Σοιγκού, για ευρεία ραδιοηλεκτρονική καταστολή της δορυφορικής επικοινωνίας πάνω από τη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, κλειδώνοντας τα πάντα και τους πάντες το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για νέα επιβεβαίωση σε άρθρο μας με τίτλο (Ρωσικό ηλεκτρομαγνητικό «νέφος» στην Α.Μεσόγειο: Καθοριστικός ο ρόλος του EW στη συριακή διαμάχη – «Τέλεια παγίδα» κατά της Δύσης), με το οποίο αναφέραμε ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε επικείμενη ένοπλη σύγκρουση στην Συρία, τόσο στην στεριά όσο, στον αέρα και την θάλασσα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέχουν τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα αυτού του τύπου, με την χρήση των οποίων έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ηλεκτρομαγνητικό (EW) «νέφος» που καλύπτει την Α.Μεσόγειο ενόψει της συριακής διαμάχης.

Ο Σ.Σοιγκού τόνισε ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή πράξεων σε Ρώσους στρατιώτες και σε εχθρικές ενέργειες κατά ρωσικών μονάδων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι περιοχές που γειτνιάζουν με τη Συρία πάνω από τα νερά της Μεσογείου, θα ευρίσκονται σε συνεχή ηλεκτρονική καταστολή της δορυφορικής πλοήγησης, όπως και όλα τα εναέρια συστήματα ραντάρ και συστήματα επικοινωνίας ξένων μαχητικών αεροσκαφών, που θα επιχειρήσουν εναέρια επίθεση στο συριακό έδαφος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δροσίσει μερικούς «θερμοκέφαλους» και θα αποτρέψει πολλές παράλογες ενέργειες που απειλούν τους στρατιώτες μας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί να ενεργήσουμε "σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση", μιλώντας εμμέσως για πρώτην φορά για πιθανή πολεμική σύγκρουση.

Εκτός αυτού, σημείωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας της Συρίας θα εξοπλιστούν και με ένα σύστημα που θα εγγυάται την ταυτοποίηση όλων των ρωσικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Raymond Thomas, η Ρωσία ήδη έχει ενεργοποιήσει τα πανίσχυρα συστήματα της.

"Οι Ρώσοι φέρονται να «απενεργοποιούν» ακόμη και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EC-130 Compass Call της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που πετούν κοντά στις συριακές ακτές ενώ η δράση αυτών των όπλων φτάνει έως την Κύπρο και την Τουρκία", δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος.

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα GPS σε ορισμένες μεγάλες περιοχές της Α. Μεσογείου ήδη δεν λειτουργούν.

Σκοπός του ρωσικού γενικού επιτελείου είναι η δημιουργία ηλεκτρομαγνητικού νέφους, το μπλοκάρισμα όλων των νατοϊκών συστημάτων μάχης σε πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

Για αυτό και η ρωσική πλευρά προβαίνει σε πλήρη Ραδιοηλεκτρονική καταστολή της δορυφορικής επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ένα μεγάλο μέρος των ρωσικών δορυφόρων έχει «στραφεί» στην περιοχή της Μεσογείου καταγράφοντας τους πάντες και τα πάντα.

Είναι φανερό ότι με την μεγάλης έκτασης στρατιωτική δραστηριότητα, υπάρχουν σημαντικότατες δυσκολίες και προβλήματα κυρίως στην διαχείριση του FIR Λευκωσίας, αλλά και της κίνησης αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η ουσία όμως είναι ότι Συρία είναι η πλέον πιο «μολυσμένη» ηλεκτρομαγνητικά περιοχή του πλανήτη, στην οποία η Ρωσία δοκιμάζει συνεχώς πάνω σε αμερικανικές δυνάμεις συστήματα EW, σχεδόν κάθε μέρα.

Η Μόσχα δεν θα εγκαταστήσει απλά ζώνες no-fly, αλλά θα απενεργοποιεί όλα τα κρυπτογραφημένα κανάλια επικοινωνίας και τις ραδιο-ηλεκτρονικές συσκευές των αεροσκαφών που πετούν εκεί.

Αυτό όμως αποτελεί προοίμιο συγκρούσεων και πιθανής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στην πιο επικίνδυνη περιοχή του πλανήτη, με απροσδιόριστες συνέπειες για ολόκληρη την Μεσόγειο, αλλά και για Ελλάδα και Κύπρο.

Tέλος το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής ομοσπονδίας δημοσίευσε βίντεο 3D για την κατάρριψη του Il-20 στη Συρία με πολύ πολύ ενδιαφέρον. 

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201809232103-uh1e.htm/player/

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/201809231307-c3tq.htm/player/

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές