Αυτοδιοίκηση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα καταθέτει η Δούρου ως ύποπτη, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καλούνται περισσότερα από δέκα άτομα να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, με 24 νεκρούς, τον περασμένο Νοέμβριο.

Δέκα μήνες μετά την τραγωδία που έζησε η Δυτική Αττική η εποπτεύουσα εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου «στέλνει» με παραγγελία της τους υπόπτους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής να δώσουν ανωμοτί κατάθεση (χωρίς όρκο) για ενδεχόμενη διάπραξη των εξής αδικημάτων:

· Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

· Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

· Σωματικές βλάβες

· Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Στους υπόπτους εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, περιλαμβάνονται ακόμη η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο, αν τελικώς ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες για ανέγερση ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και διαβιβάστηκε αρμοδίως στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη.

Τάχιστα η κ. Παπαγεωργακοπούλου ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...