Κόσμος

Η Μεγάλη Μασονική Στοά της Βρετανίας ανοίγει τις πόρτες της σε τρανσέξουαλ - Αργησαν οι...Αγγλοι

Οι Ελευθεροτέκτονες (Μασόνοι) της Αγγλίας υιοθετούν κάποιους νέους κανόνες που τα παραδοσιακά μέλη τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Συγκεκριμένα, επιτρέπουν σε μία γυναίκα να γίνει μέλος της Στοάς αν γίνει μέλος ως άνδρας, όπως ανακοίνωσαν, και σε έναν άνδρα να ενταχθεί στην κοινότητα της μασονίας ακόμη και αν προηγουμένως ζούσε ως γυναίκα.

Aναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι η «αρσενική ή θηλυκή» ματιά στο ζήτημα του φύλου δεν είναι ούτε ξεκάθαρη και κυρίως ούτε ολοκληρωμένη, τουλάχιστον όσο οι άνθρωποι κάποτε πίστευαν.

Ζητήματα «επαναπροσδιορισμού και μετάβασης φύλου» πρέπει να αντιμετωπιστούν με «ευγένεια και ανοχή», ανέφερε σε σημείωμα προς τα μέλη της η United Grand Lodge of England – η μεγαλύτερη Μασονική Στοά στο Ηνωμένο Βασίλειο – πριν δύο εβδομάδες.

«Κανένας υποψήφιος δεν πρέπει να υπόκειται σε ερωτήσεις σχετικά με το φύλο του που θα τον κάνουν να νιώσει άβολα» σημείωνε, και αν ένα μέλος είναι διεμφυλικό (τρανσέξουαλ), «αναμένουμε ότι ο Μασόνος θα λάβει την πλήρη στήριξη από τους αδελφούς του».

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Μεγάλη Στοά αναφέρει ότι οι νέοι κανόνες εναρμονίζονται με τη νομοθεσία της Βρετανίας εναντίον των διακρίσεων, αλλά επεσήμανε ότι τις αλλαγές δεν τις επέφερε κάποια νομική ενέργεια εναντίον της.

Ένα άτομο που γίνεται μέλος στη Στοά πρέπει να είναι αρσενικού φύλου, αλλά μία αίτηση από άτομο που «έχει γίνει άνδρας» πρέπει να αντιμετωπιστεί «με τον ίδιο τρόπο όπως για οποιοδήποτε άλλον άνδρα υποψήφιο», είναι η οδηγία της Μεγάλης Στοάς.

Ωστόσο, πολλοί διεμφυλικοί θα έλεγαν ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι λίγο εκτός της δικής τους πραγματικότητας και ότι η μετάβαση (αλλαγή φύλου) απλώς επιβεβαιώνει τι ήταν ένας άνθρωπος πάντα, έστω και όχι ανατομικά.

Με παρόμοιο τρόπο η Μεγάλη Στοά σημείωσε ότι «ένας Ελευθερομασόνος ο οποίος μετά τη μύησή του παύει να είναι άνδρας, δεν παύει να είναι και Μασόνος».

Τα νέα δεδομένα ισχύουν στην Αγγλία και την Ουαλία, όπου η United Grand Lodge έχει δικαιοδοσία στην παραδοσιακή Μασονία, έχοντας περίπου 200.000 μέλη.

Σημειωτέον δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμια κυβερνητική αρχή για τη Μασονία. Υπάρχουν εκατοντάδες Μεγάλες Στοές παγκοσμίως που έχουν την εξουσία να καθορίσουν τις δικές τους πολιτικές.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν άλλες Στοές έχουν εκδώσει αναλυτικές οδηγίες προς τα μέλη τους για τους διεμφυλικούς ανθρώπους. Μηνύματα σε φόρουμ σχετικά με τη Μασονία δείχνουν ότι οι τρανσέξουαλ έχουν αποκλειστεί από μερικές τοπικές στοές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, διεμφυλικοί άνδρες έχουν γίνει μέλη σε στοές των οποίων οι ηγέτες είτε δεν γνώριζαν το ιστορικό τους είτε τους αποδέχτηκαν χωρίς να ανησυχούν για την επίσημη πολιτική τους.

Υπάρχουν μάλιστα μασονικές κοινότητες για γυναίκες, και μικτές κοινότητες που δέχονται και άνδρες και γυναίκες, αλλά οι περισσότερες παραδοσιακές μασονικές στοές δεν τις αναγνωρίζουν επισήμως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...