Κόσμος

Τι τρέχει με την βασίλισσα; Υπουργοί έκαναν μυστική πρόβα πένθους στη Βρετανία για τον θάνατο της Ελισάβετ!

Μυστική πρόβα για το πώς θα κινηθούν όταν η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο, έκαναν υπουργοί της βρετανικής κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς του Λονδίνου!

Στη συνάντηση με την επωνυμία “Castle Dove” («Περιστέρι του Κάστρου») μετείχαν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης για να προετοιμαστούν κυρίως για την επόμενη ημέρα του θανάτου της 92χρονης βασίλισσας, αλλά και για το δεκαήμερο πένθος που θα ακολουθήσει.

Το σχέδιο ονόματι “London Bridge” ήρθε στο φως μόλις λίγα 24ωρα από την απουσία της Ελισάβετ από λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, επειδή δεν αισθανόταν καλά, μια λειτουργία κατά την οποία παρέστη η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν κλήθηκε γιατρός στα ανάκτορα για την αδιαθεσία της βασίλισσας.

Πριν από δύο χρόνια, όταν πάτησε τα 90, η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι σταματά τα υπερπόντια επίσημα ταξίδια -τα οποία έχουν αναλάβει έκτοτε νεώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας – αλλά το πρόγραμμά της παραμένει φορτωμένο, καθώς πέρυσι παρέστη σε σχεδόν 300 εκδηλώσεις.

Η πρόβα έγινε την περασμένη Πέμπτη υπό τον υπουργό προεδρίας της κυβερνήσεως Ντέιβιντ Λίντινγκτον, και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του των Εσωτερικών Σατζίντ Χαβίντ, του αρμόδιου για τη Σκωτία υπουργού Ντέιβιντ Μάντελ και της επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, Άντρεα Λίντσομ. Ήταν η πρώτη φορά που πολιτικοί και αξιωματούχοι συζήτησαν τέτοια σχέδια, που περιλαμβάνουν και το διάγγελμα της πρωθυπουργού προς τον βρετανικό λαό.

Πέρυσι ο Guardian έφερε στο φως λεπτομέρειες για το θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα, με το αρμόδιο συμβούλιο να συνέρχεται για να ανακηρύξει τον νέο βασιλιά -πρώτος στη σειρά διαδοχής είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και ακολουθεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ-. Υπηρέτης των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα αναρτήσει στις πύλες το αγγελτήριο θανάτου, ενώ θα ενημερωθούν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα διεθνή ΜΜΕ.

Τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί φέρονται να έχουν προετοιμαστεί με μια έτοιμη προς χρήση λίστα με πένθιμη μουσική.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί Σκωτία κι Ουαλία τις πρώτες μέρες κι εβδομάδες μόλις στεφθεί βασιλιάς, ενώ η σορός της Βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ