Κυβέρνηση

Οργή παντού: Η Κυβέρνηση φοβάται τον πανελλήνιο ξεσηκωμό - Aποδοκιμασίες κατά Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, τα άκουσε ΣΥΡΙΖαίος στο Κιλκίς - Λαοθάλασσα και στην Κομοτηνή

Oργή λαού από την παρουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Μακεδονία. Οπου και να πάνε πλέον τα ακούνε για τα καλά. Από την στιγμή που άνοιξε την κερκόπορτα, πλέον θα λουστούν την οργή των Ελλήνων.

Σιδηρόφρακτη ήταν η πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό καθώς η ισχυρότατη αστυνομική παρουσία και τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί δεν επέτρεψαν σε διαδηλωτές να πλησιάσουν κοντά στο σημείο που διεξαγόταν η τετραμερής σύνοδος κορυφής παρά τις εξάωρες προσπάθειες που έκαναν.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συμμετέχοντες λίγο μετά τις 11 το βράδυ κινήθηκαν μέσω των οδών Π. Μελά και Τσιμισκή προς την Πλατεία Αριστοτέλους, απ' όπου μπήκαν στην Εγνατία, για να επιστρέψουν από την Ίων. Δραγούμη και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης στο σημείο της αφετηρίας.

Πολλοί εξ αυτών έλαβαν νωρίτερα μέρος σε διαμαρτυρία που έγινε στον τερματικό σταθμό «ΙΚΕΑ» του ΟΑΣΘ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο Hyatt όπου διεξήχθη η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας - Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας.

Ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν και στο ύψος της οδού Βασιλέως Γεωργίου πριν την έναρξη της πορείας, μεταξύ ατόμων που κατευθύνονταν με μηχανοκίνητη πομπή από το «ΙΚΕΑ» προς το Λευκό Πύργο και ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην κατάληψη «κοινωνικός χώρος Σχολείο». Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και τα πνεύματα ηρέμησαν.

«Πολιορκία» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ και φώναξαν συνθήματα κατά πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ .

1.500 μοτοσικλετιστές

Οπως ανέφερε η Αστυνομία, πραγματοποιθηκε και μοτοπορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 μοτοσικλετιστές.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τη δυτική είσοδο της πόλης και μέσω της παραλιακής οδού κατέληξε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Μπλόκο από κούβες των ΜΑΤ

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το seleo.gr αντιμέτωποι με έναν ολόκληρο στρατό ήρθαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν πορεία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πεντακόσια μέτρα μετά το ΙΚΕΑ είχαν παραταχθεί κλούβες τον ΜΑΤ φράζοντας τον δρόμο ενώ δεξιά κι αριστερά βρίσκονται δυνάμες των μέτρων τάξης. Πίσω από τις κλούβες εχουν παραταχθεί αστυνομικοί μέτρων τάξης αλλά και των ΜΑΤ προκειμένου να μην περάσει κανένας διαδηλωτής από το σημείο και να πλησιάσει το ξενοδοχεία όπου γινόταν η τετραμερής σύνοδος.

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Κομοτηνή για την Μακεδονία

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως γράφει ο xronos.gr στο άτυπο «βήμα» που στήθηκε μίλησαν ο ο Μιχάλης Κακουλίδης, ο Δημήτρης Παντέλας πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Ροδόπης και ο Κωνσταντίνος Βουζουκίδης τέως στέλεχος των ΑΝΕΛ Ροδόπης, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Mητροπολιτικό ναό, κατόπιν το πλήθος πέρασε από κεντρικούς δρόμους, έφτασε στην πλατεία Ειρήνης και κατέληξε στο Σπαθί της Κομοτηνής. Η διαδήλωση έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αποδοκιμασίες για τον Κώστα Πουλάκη του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχθηκαν στο Κιλκίς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη. Δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς με ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Πουλάκης επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, όπως γράφει ο Μαχητής του Κιλκίς, βλέποντας το κλίμα που επικρατούσε στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον γγ από άλλη είσοδο στο συνεδριακό κέντρο. Την ώρα που έλαβε το λόγο ο κ. Πουλάκης, αποδοκιμάστηκε.   

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=TXixdV-Gg5w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ