Αθλητισμός

«Θηρίο ανήμερο» ο Ζακ ΛιΝτέι: Αυτό είναι το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού (πίνακες, βίντεο)


Και ξαφνικά… “Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ζακ ΛιΝτέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ συμφώνησε με την ομάδα μας για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας”.

Μετά από την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ, τις ανανέωσεις των Σπανούλη & Παπανικολάου και την απόκτηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο Ολυμπιακός συνέχισε το σχεδιασμό με την απόκτηση του 24χρονου Αμερικανού πάουερ φόργουορντ/σέντερ, σε μία κίνηση που άπαντες χαρακτήρισαν “έκπληξη”. Ο ίδιος έχει ήδη πιάσει δουλειά για να αποδείξει πως η έκπληξη αφορούσε μόνο τη χρονική στιγμή και το αναπάντεχο της υπογραφής κι όχι τις ικανότητές του, οι οποίες μετά από μόλις μία επαγγελματική χρονιά τον έντυσαν στα χρώματα του τρις Πρωταθλητή Ευρώπης.
https://twitter.com/olympiacosbc/status/1015591750809812992?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ζακ ΛιΝτέι γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1994 στο Ντάλας του Τέξας κι εκεί ήταν όπου βρέθηκε να κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, στα τοπικά high schools του Σκάιλαϊν και του Δε Κόλονι, πριν έρθει η ώρα της επιλογής κολεγίου. Το Μιζούρι, το Βάντερμπιλτ, το Φρέζνο Στέιτ και το Τζορτζ Μέισον ήταν μέσα στις επιλογές του, αλλά η επίσκεψη στο Σάουθ Φλόριντα και μία συζήτηση με τη μητέρα του έφταναν και περίσσευσαν για να τον κάνουν Μπουλ.

Οι πρώτες του δύο χρονιές δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία και πιο έτοιμο Βίκτορ Ραντ (Μακάμπι Τελ Αβίβ 2016-17, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2018) να επισκιάζει άπαντες με τις εμφανίσεις του, αλλά ήταν αρκετές για να τον βοηθήσουν να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Και το έκανε.

ΖΑΚ ΛΙΝΤΕΪ @ SOUTH FLORIDA BULLS

Η απόφασή του τον Ιούνιο του 2014 να αφήσει το Σάουθ Φλόριντα για το Βιρτζίνια Τεκ αποδείχθηκε απόφαση ζωής, αφού με τους Χόκιζ κατάφερε να κάνει την αρχή της εξέλιξης για ό,τι είναι σήμερα.

Αν και χρειάστηκε να περιμένει μία χρονιά, ως ορίζουν οι κανονισμοί του NCAA σε κάθε αλλαγή κολεγίου, δεν άργησε περισσότερο για να δείξει ποιος είναι και τόσο το 2016 όσο και το 2017 έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ και πρώτος μπλόκερ για την ομάδα του. Το 2017 μάλιστα η οικογένεια ΛιΝτέι είχε γενικά την τιμητική της στους Χόκιζ, αφού ο μικρότερος αδερφός του Ζακ, ο Σεθ, δεν ήταν απλώς συμπαίκτης του, αλλά και δεύτερος σκόρερ και δεύτερος ριμπάουντερ πίσω από τον ίδιο.

ΖΑΚ ΛΙΝΤΕΪ @ VIRGINIA TECH HOKIES

Αυτές οι δύο χρονιές ήταν που προσέλκυσαν και το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του ΝΒΑ να τον καλέσουν σε pre-draft προπονήσεις και παρότι δεν ήταν επιλογή καμίας στη διαδικασία του 2017 οι δεύτερες ευκαιρίες στην καλοκαιρινή προετοιμασία υπολογίζονταν ουκ ολίγες. Παρόλα αυτά, ο ίδιος προτίμησε να μην αναζητήσει άλλο στις ΗΠΑ την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας. Προορισμός; Το Ισραήλ κι η Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ.

https://youtu.be/B14PKBzZlfQ

Αν έπραξε σωστά ή όχι; Τα πεπραγμένα του σε 33 παιχνίδια στην ισραηλιτική Super League και πού τον οδήγησαν (άλμα στον Ολυμπιακό) αρκούν ως απάντηση.

Ο 24χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ ήταν πρώτος σε σύνολο πόντων στην κανονική περίοδο και δεύτερος σε μέσο όρο με 1,3 καρφώματα ανά παιχνίδι (πέμπτος στη σχετική κατηγορία), τρίτος σε πόντους ανά λεπτό (0,61π.), πέμπτος σε ριμπάουντ, δεύτερος σε κοψίματα και δεύτερος σε αξιολόγηση, στατιστική που του χάρισε μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.

https://youtu.be/vAntdok3me4

Στην πιο παραγωγική του εμφάνιση είχε 32 πόντους (92-101 vs. Χάποελ Χολόν), συνολικά τρεις με 30+ πόντους, 17 με 20+ πόντους, ενώ ήταν μονοψήφιος σε μόλις 3 παιχνίδια. Επίσης είχε 13 double-doubles, όλα σε συνδυασμό με ριμπάουντ, στα οποία έφτασε να έχει μέχρι και 20 (72-71 vs. Χάποελ Ιερουσαλήμ).

https://youtu.be/cQdgycoQMXk

Οι εμφανίσεις του βοήθησαν τη Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ να τερματίσει στην έκτη θέση της κατάταξης (17-16), στα playoffs συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά, αλλά η Χάποελ Ιερουσαλήμ του Στράτου Περπέρογλου (3-1) ύψωσε απαγορευτικό στα προημιτελικά. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ανταμείφθηκε και με το παραπάνω.

Η συνέχεια για τον undersized σέντερ στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού…

ΖΑΚ ΛΙΝΤΕΪ @ 2017-18 HAPOEL GILBOA GALIL

https://youtu.be/vkDJ6b-1b3o

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...