Κόσμος

Θεριεύει το πατριωτικό κύμα στην Ευρώπη-Ο Όρμπαν μπροστάρης για ένα χριστιανικό αντι-κομμουνιστικό μέτωπο κόντρα στην πολυπολιτισμικότητα - Ο ρόλος Μπάνον και οι επερχόμενες ευρωεκλογές

Τσουνάμι πατριωτικών κινημάτων στην Ευρώπη.... Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ζητήσε ένα ενωμένο μέτωπο ανάμεσα στα δεξιότερα κόμματα της «αντι-φιλελέυθερης» Ευρώπης και προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα στραφεί προς μια «χριστιανική δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι ο «μεγάλος στόχος» των ηγετών της ΕΕ είναι να μετασχηματίσουν την Ευρώπη σε μια "μεταχριστιανική εποχή".

Σε αντίθεση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία, είπε, η χριστιανική δημοκρατία απορρίπτει την πολυπολιτισμικότητα και τη μετανάστευση, ενώ είναι αντι-κομμουνιστική και στέκεται στις χριστιανικές αξίες.

"Υπάρχει μια γενική μετατόπιση προς τα δεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη", δήλωσε ο Orban μπροστά σε ένα εθνοτικό ουγγρικό κοινό στο Baile Tusnad της Ρουμανίας το Σάββατο, αναφερόμενος σε διάφορα πατριωτικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. "Πρέπει να εστιάσουμε όλη την προσοχή μας στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019. Είναι καιρός οι ευρωεκλογές να αφορούν ένα σοβαρό κοινό θέμα, τη μετανάστευση" είπε θέτοντας τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

Ο Ορμπάν, επικεφαλής του κόμματος Fidesz της Ουγγαρίας, υπήρξε επικριτικός της αναγκαστικής πολυπολιτισμικότητας σε όλη την Ευρώπη.

"Ο μεγάλος στόχος τους είναι να μεταμορφώσουν την Ευρώπη, να την μεταφέρουν σε μεταχριστιανική εποχή και σε μια εποχή που τα έθνη εξαφανίζονται - αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να υπονομευθεί στις ευρωπαϊκές εκλογές και είναι το πρωταρχικό μας συμφέρον να σταματήσουμε αυτή τη μεταμόρφωση", δήλωσε ο Orban.

Ο Ορμπάν εξάπελυσε τα πυρά του στη δυτική πολιτική "ελίτ", κατηγορώντας τους ότι δεν προστατεύουν τα ευρωπαϊκά έθνη χωρίς ελεγχόμενη μετανάστευση, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επανέλαβε την επίθεσή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από παρόμοιες παρατηρήσεις σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Παρασκευή, όπου απέρριψε την εκτελεστική εξουσία της.

"Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη στιγμή: λέμε αντίο όχι μόνο στην φιλελεύθερη δημοκρατία αλλά στην ελίτ του 1968", δήλωσε ο Ορμπάν, αναφερόμενος σε ένα διεθνές κύμα αριστερών, φιλελεύθερων διαμαρτυριών που τερμάτισαν την κυρίαρχη συντηρητική τάξη σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες .

Στις 20 Ιουνίου, το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε το περίφημο νομοσχέδιο "STOP Soros", το οποίο θα ποινικοποιήσει ορισμένα είδη βοήθειας που χορηγούνται στους παράνομους μετανάστες.

Ο κ. Orban εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ίδρυση μιας αντι-ΕΕ ομάδας, με την ονομασία "The Movement". Επικεφαλής της ομάδας ένας πρώην άνθρωπος του Τραμπ.

Ο Στιβ Μπάνον, ο πρώην υπεύθυνος πολιτικής στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με έναν στενό συνεργάτη του, δημιούργησαν αυτήν την πολιτική οργάνωση, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες και θα στοχεύει στο να αντιπολιτευτεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Bannon σχεδιάζει να οδηγήσει μια λαϊκή πατριωτική εξέγερση σε όλη την Ευρώπη, η οποία, αν είναι επιτυχής, θα συντρίψει τον Σόρος και το δίκτυο των ανοικτών μεθοριακών ΜΚΟ.

Το Κίνημα θα έχει στόχο την ένωση ομοεθνών ευρωπαϊκών κομμάτων και διαφόρων συντηρητικών think tank μαζί με άλλες δομές υποστήριξης.

Η φιλοδοξία του Bannon είναι ότι η οργάνωση του τελικά θα ανταγωνιστεί τον αντίκτυπο της “Ανοιχτής κοινωνίας” του Soros, η οποία έχει δώσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μεγάλο βαθμό σε φιλελεύθερες δράσεις.

Κατά το παρελθόν έτος, ο Μπάνον διεξήγαγε συνομιλίες με τις δεξιές ομάδες σε ολόκληρη την ήπειρο από τον Nigel Farage και τα μέλη του Marine Le Pen's Front National (πρόσφατα μετονομάστηκε σε Rassemblement National), μέχρι τον Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας και τους Πολωνούς δεξιούς.

Ο Bannon θέλει να δημιουργήσει ένα εθνικοπατριωτικό προπύργιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι το ένα τρίτο των βουλευτών μετά τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο.

Τον Ιούνιο, ο Bannon συναντήθηκε και με τον νέο υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini και τον Αμερικανό Καρδινάλιο Raymond Burke, οι οποίοι αμφότεροι διαφωνούν κατηγορηματικά με τις ανοικτές πολιτικές του Πάπα. Ενώ και ο Σαλβίνι ζήτησε πρόσφατα Ένωση πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης 

Είναι σαφές λοιπόν πως κάτι κινείται και το πατριωτικό κύμα θεριεύει στην Ευρώπη.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...