Κόσμος

Ο Σαλβίνι έριξε το σύνθημα της αντεπίθεσης: Έρχεται η Ένωση πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης - Συμβιβασμός στην Γερμανία - Τους τρόμαξε ο Ιταλός ηγέτης


O τυφώνας Σαλβίνι τρόμαξε την Γερμανία. Ετσι λοιπόν Μέρκελ-Ζεεχόφερ τα βρήκαν καθώς δεν θέλουν να ενισχύσουν περεταίρω τα πατριωτικά κινήματα στην Ευρώπη.

Μία τυχόν διαφωνία, θα έφερνε έκτακτες εκλογές στην Γερμανία. Μόνο που το ποτάμι δεν γυρίζει πλέον πίσω, καθώς ο ηγέτης της παριωτικής δεξιάς, έβαλε το θεμέλιο λίθο για την αναγέννηση της Ευρώπης των Εθνών.

Τι έγινε απόψε στην Γερμανία

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός των Εσωτερικών και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Οι δύο πλευρές φέρονται να συμφώνησαν πριν από λίγο στη δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις. Ο συμβιβασμός, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, προβλέπει και παραμονή του κ. Ζεεχόφερ στο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας, αυτό που συζητείται αφορά την δημιουργία «ζωνών τράνζιτ» στην Βαυαρία, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά οι αιτούντες άσυλο. Εκεί θα ακολουθείται γρήγορη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, αλλά οι πρόσφυγες δεν θα έχουν δικαίωμα να εγκαταλείψουν τα κέντρα και, εάν το αίτημά τους απορρίπτεται, θα γίνεται άμεσα η επαναπροώθησή τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί ήδη το 2015, αλλά τότε είχε απορριφθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από το SPD, μια τέτοια λύση πλέον «δεν αποκλείεται».

Με μια τέτοια συμφωνία, συνεχίζει η εφημερίδα, ο κ. Ζεεχόφερ θα μπορούσε να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η Καγκελάριος φαίνεται ότι θα το δεχόταν. Η ίδια πάντως φέρεται να έχει αμφιβολίες σχετικά με το εάν η επαναπροώθηση από τέτοια κέντρα θα είναι εφικτή πχ προς την Ιταλία.

Ηρθε για να ταράξει τα νερά ο Μ. Σαλβίνι

Ξεδοντιάζει το αποτυχημένο ευρωπαϊκό μόρφωμα της ΕΕ το πατριωτικό τσουνάμι που πλημμυρίζει σταθερά την Γηραιά Ήπειρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να πνέει τα λοίσθια και την θέση της είναι έτοιμη να λάβει μια άλλη ένωση, ισχυρή και πατριωτική: η Ένωση των εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης. 

Oπως φαίνεται, η επανάσταση κατά της αλλοίωσης της εθνολογικής σύνθεσης της Ευρώπης και των «βρώμικων» σχεδίων της Μέρκελ, ξεκινά πραγματικά από την Ιταλία.

Στην Γερμανία η Μέρκελ έχει βρεθεί στο επίκεντρο όχι μόνο των πατριωτικών δυνάμεων, αλλά και του μεγάλου συνόλου του γερμανικού λαού που βιώνει με πολύ μεγάλη αγανάκτηση την παρουσία τόσου μεγάλου αριθμού προσφύγων , μεταναστών οι οποίοι προκαλούν μεγάλα προβλήματα ενσωμάτωσης στην κοινωνία.

Ο Matteo Salvini, ηγέτης της ιταλικής Λέγκας, δήλωσε την Κυριακή ότι θα ήθελε να επεκτείνει την επιτυχία της, δημιουργώντας μια πανευρωπαϊκή ένωση ομοϊδεατών, εθνικιστικών κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια κεντρικής ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση του Συνδέσμου στην ύπαιθρο βόρεια του Μιλάνου, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος θα κυβερνήσει την Ιταλία για τα επόμενα 30 χρόνια!

"Για να κερδίσουμε έπρεπε να ενώσουμε την Ιταλία, τώρα θα πρέπει να ενώσουμε την Ευρώπη", πρόσθεσε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι "σκέφτεται μια Ένωση των Λεγκών της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τον λαό τους και τα σύνορά τους. "

"Αυτό που επιτύχαμε φέτος, το επόμενο έτος θα το κάνουμε σε επίπεδο ηπειρωτικής Ευρώπης", δήλωσε ο Σαλβίνι, με το βλέμμα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019.

Στο αίτημά του να οικοδομήσει δίκτυο δίκαιων, εθνικιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, ο Σαλβίνι ανέφερε μεταξύ άλλων την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen, τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρς.

Ο 45χρονος Σαλβίνι απολαμβάνει ένα ράλι ανόδου της δημοφιλίας του, συγκεντρώνοντας περίπου το 30% της υποστήριξης σε δημοσκοπήσεις και πρόσφατα ξεπερνώντας τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό από το Κίνημα 5 Αστέρων.

Ο Σαλβίνι, κεφαλαιοποίησε την απογοήτευση στην πολιτική σκηνή στην Ιταλία και είναι σήμερα αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών στο συνασπισμό που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιουνίου. Χαρακτηρίζεται από τη σκληρή του γραμμή για τους μετανάστες, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ενώ η κυβέρνηση του έχει κάνει περισσότερα σε ένα μήνα από ό, τι οι προκάτοχοί της είχαν κάνει σε 6 χρόνια.

"Ο καθένας από εσάς είναι ο αδελφός μου και η αδελφή μου, τα παιδιά καθενός από σας είναι παιδιά μου", δήλωσε ο Σαλβίνι στο πλήθος πριν κλείσει την ομιλία του με όρκο, κρατώντας ένα κομποσχοίνι στο χέρι του!

"Θα ορκιστείτε να μην παραιτηθείτε μέχρι να απελευθερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης;" ρώτησε το πλήθος, για να λάβει την μαζική απάντηση «ναι».

Δεν είναι σαφές πώς οι προοδευτικοί ηγέτες της Ευρώπης, στη Γερμανία και τη Γαλλία θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση για ηπειρωτική κυριαρχία από ένα άτομο που κανείς δεν είχε ακούσει πριν από κάποια χρόνια, αλλά η ανησυχία είναι έκδηλη όσο και η δυσφορία.

Αλλωστε αυτό φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν βρέθηκε στην Ιταλία αλλά συναντήθηκε μόνο με τον Πάπα Φραγκίσκο και όχι με τους Ιταλούς ηγέτες.

Δείτε βίντεο από την συγκλονιστική του ομιλία:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsalviniofficial%2Fvideos%2F10155886545738155%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsalviniofficial%2Fvideos%2F10155884727383155%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ