Περιβάλλον

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Προσοχή τις επόμενες ώρες!

Συνεχίζει τα «παιχνίδια» ο καιρός μέσα στον Ιούλιο – Ισχυρά φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τη χώρα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει και σήμερα, Κυριακή (08/07/2018) τη χώρα, ενώ σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και τη Δευτέρα (09/07).

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Σάββατο τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο προκάλεσαν καταστροφές.

Πού θα βρέξει σήμερα
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα τοπικά θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία και τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα (09/08) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...