Κόσμος

Ανακατάληψη της Quneitra από τον Συριακό Στρατό: Υποκύπτουν στην πίεση οι τζιχαντιστές - Μαζική αποχώρηση των ισλαμιστών

Με καταιγιστικούς ρυθμούς ο Συριακός στρατός ανακαταλαμβάνει κομμάτι-κομμάτι την επαρχία της Quneitra ενώ οι μαζικές εκκενώσεις των ανταρτών έχουν ξεκινήσει. Μετά από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, οι ισλαμιστές υπέκυψαν στην πίεση παραδίδοντας τα όπλα τους στον SAA, ενώ σημαντικές πλέον περιοχές της Συρίας επιστρέφουν στον έλεγχο της Κυβέρνησης.

Την στιγμή που οι τζιχαντιστές στην Quneitra καταλήγουν σε συμφωνία παράδοσης, ο Συριακός Στρατός ανακαταλαμβάνει σημαντικό αριθμό πόλεων και χωριών στις βορειοδυτικές περιοχές της επαρχίας.

Πρόσωπα με συνδέσμους στην Al-Nusra που για χρόνια διοικούσαν στρατηγικές περιοχές στην επαρχία της Quneitra, στον κεντρικό άξονα της περιοχής, καταφεύγουν στο βόρειο κομμάτι της περιοχής με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα μαζικής εκκένωσης των ανταρτών.

https://www.youtube.com/watch?v=7Gv_eMbJ_Z4

https://twitter.com/SyrianLionesss/status/1020762439699320832

Η άμυνα των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Συρία έχει καταρρεύσει πλήρως υπό την πίεση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA), των δυνάμεων των Τίγρεων και των συμμάχων τους.

Κυβερνητικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το al-Shaikh Sa'd, Tell al-Bahsa, Tell Ashtara, Khirbat al-Tira, al-Sukariyah, Qrqus και Tell al-Jabiyah και ανέλαβαν ως επί το πλείστον τον έλεγχο αυτών των περιοχών, ενώ δέχθηκαν την παράδοση μελών του Free Syrian Army (FSA).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra, του Συριακού παραρτήματος της Αλ Κάιντα) και της FSA έχουν παραδοθεί πλήρως στον SAA και ένα ριζοσπαστικό μέρος τους έχει αποδεχθεί μια συμφωνία εκκένωσης της περιοχής. Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μαχητές θα παραδώσουν όλα τα όπλα τους στον SAA και θα μεταβούν στις επαρχίες Idlib και Aleppo.

Επιπλέον, οι μαχητές θα παραδώσουν δύο παρατηρητήρια κοντά στα χωριά Umm Batinah και Ruwayhibah, εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στη United Nations Disengagement Observer Force, η οποία δημιουργήθηκε με το ψήφισμα 350 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 31 Μαΐου 1974 για τον διαχωρισμό των Συριακών και Ισραηλινών δυνάμεων .

Παρόλα αυτά, οι μονάδες του SAA και oι Tiger Forces εξακολουθούν να επιχειρούν για να διασφαλίσουν τις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες εξακολουθούν να ελέγχονται επίσημα από τους εξτρεμιστές.

https://twitter.com/FrankBonn1/status/1020999981560418304

https://www.youtube.com/watch?v=SoVyQiqQhQM

Τέσσερα ηγετικά στελέχη των τρομοκρατικών φραξιών φυγαδεύθηκαν στο Ισραήλ

Από τα ηγετικά στελέχη τρομοκρατικών φραξιών που φυγαδεύθηκαν στο Ισραήλ είναι και οι Maadeh Nassar ο Διοικητής της οργάνωσης  ‘Golan Knights Brigade », ο Ahmad Al-Nuhas Διοικητής της  « Brigade of the Sword of the Levant », ο Alaa Halaki Διοικητής του  » the Ababel army » και ο Abu Ratib Nassar, αρχηγός του ‘Golan Knights Brigade ». Αυτοί διέφυγαν από περιοχή της Quneitra στο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Southfront.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...