Κυβέρνηση

«Πιάστηκε» ψευδόμενος ο Ν. Κοτζιάς: Ισοπεδωτική απάντηση Ελλήνων στον... «Κίσινγκερ των Βαλκανίων» - Που είναι οι δημοσκοπήσεις που λέγατε ότι είχατε;

Oι αριθμοί σχεδόν πάντα λένε την αλήθεια. Πάντως σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Ελληνες είναι κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σήμερα μάλιστα, τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της MRB είναι συντριπτικά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα το 68,3% των πολιτών που ερωτήθηκαν αξιολογεί τη συμφωνία αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ μολίς το 12,8% την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.

Υπέρ των συνταγματικών αλλαγών και της εξάλειψης των αλυτρωτισμών τίθεται η ελληνική κοινωνία, ενώ θεωρεί αρνητική εξέλιξη την κατοχύρωση της «Μακεδονικής» γλώσσας.

Αναλυτικά, το 40% θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η συμφωνία προβλέπει αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ενώ το 56% θεωρεί αρνητικό το σημείο της συμφωνίας που περιλαμβάνει τη «Μακεδονική» γλώσσα.

Όσον αφορά στο όνομα το 62% δεν αποδέχεται την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ μόλις το 16,2% το θεωρεί αποδεκτό.

Εως εδώ όλα καλά. Λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού. Πρόκειται για αριθμούς που αποτελούν ένα χαστούκι στην προπαγάνδα Κοτζιά.

Σήμερα κ. ΥΠΕΞ, ή σύγχρονε Κίσινγκερ των Βαλκανίων, πιάνεστε ψευδόμενος. Εδώ και μέρες μας λέτε πως έχετε αριθμούς στα χέρια σας που λένε πως η πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι υπέρ της Συμφωνίας!

Ομως υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν έχετε αφήσει ούτε ένα στοιχείο επί τούτου. Θέλετε να πείσετε το εαυτό σας, πως όλα πάνε καλά και σαν ένας καλός κομμουνιστής που σέβεται το παρελθόν του, προσπαθεί με δόλιους τρόπους να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη.

Για να δούμε λοιπόν τι έχει πει ο κ. Κοτζιάς:

«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει οτι εμείς δεν φτιάξαμε πρόβλημα αλλά το λύσαμε. Κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλεια». Με αυτή την φράση ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε και μια αποκάλυψη. Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος διαφωνεί με την συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτή που μου λέτε είναι παλιά. Είναι τριών χρόνων. Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

Μάλιστα...

Δείτε και τα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=nlKEgl4-KcI

https://www.youtube.com/watch?v=yShG8r9TXBA

Αυτή η δήλωση έλαβε χώρα στις 19 Ιουνίου - Eχει κάνει και άλλες βέβαια, οι οποίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Εκτεθήκατε αγαπητέ ΥΠΕΞ.

Mάλιστα πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε πως στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας φώναζαν το σύνθημα «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια«. Αναρωτήθηκε γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και γιατί δεν έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τόσο φοβάται την Εθνική οργή. Ο κ. Νίκος Κοτζιάς ενοχλείται με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων πατριωτών στις συγκεντρώσεις, δεν εξηγείαι αλλιώς.

Βέβαια ο Ν. Κοτζιάς, αφού έλυσε το Σκοπιανό, θέλει να λύσει και τα ζητήματα με τους Αλβανούς. Την κατάργηση της αναφοράς στον όρο «Βόρεια Ήπειρος» φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχομένη τον αλβανικό ισχυρισμό ότι υποκρύπτει αλυτρωτισμό, όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες.

Ποιος όμως έδωσε το «πράσινο φως» στον Ν.Κοτζιά να κλείσει τις «εκκρεμότητες» εις βάρος της χώρας λες και χάσαμε τον πόλεμο με Αλβανία;

Οπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η συμφωνία-πακέτο περιλαμβάνει:

Την άρση του εμπολέμου, την κατάργηση της προξενικής διατίμησης των εγγράφων του Ελληνικού Δημοσίου, την αναγνώριση των αλβανικών διπλωμάτων οδήγησης, το ζήτημα της μεσεγγύησης περιουσιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ), την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών από τα αλβανικά σχολικά βιβλία, τον εντοπισμό και την εκταφή – αναταφή των οστών Ελλήνων πεσόντων στον Πόλεμο του 1940 και άλλα.

Θα συνοδεύεται μάλιστα και από ένα νέο σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας. Αυτό θα σφραγιστεί με τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα.

Η “Κίνηση για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου” καλεί σε ετοιμότητα το βορειοηπειρωτικό στοιχείο, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία.

Εφόσον η Ελλάδα αποδεχθεί αυτά που ετοιμάζεται να αποδεχθεί, υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να βρεθούμε μπροστά σε διεκδικήσεις που θα προκαλέσουν σοκ και δέος από τους Τσάμηδες και θα είναι αναλόγου υφής αυτής με την ΠΓΔΜ .

Στο θέμα των χωρικών υδάτων στα 12 νμ θα έχουμε αντίδραση της Τουρκίας, λόγω του κάκιστου προηγούμενου για τα ελληνοτουρκικά, με την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο πέλαγος.

Είπαμε , μόλις μάθανε Αλβανοί και λοιποί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα στην εξωτερική πολιτική , έπεσαν και αυτοί μετά τους Σκοπιανούς με τα μούτρα για να κερδίσουν ότι προλάβουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης