Κόσμος

Νέα κίνηση-ματ από Σαλβίνι: «Θα ζητήσω να σταματήσουν οι αφίξεις πλοίων διεθνών αποστολών με μετανάστες στην Ιταλία» - Εφαρμόζει βήμα-βήμα το πατριωτικό πλάνο

Κάθετος στις θέσεις του για το μεταναστευτικό εμφανίζεται, ξανά, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ακολουθώντας βήμα-βήμα το προεκλογικό πατριωτικό πλάνο. Δίνει το παράδειγμα στην υπόλοιπη Ευρώπη για ορθότερο χειρισμού των συνεχόμενων μεταναστευτικών ροών, που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ιταλός υπουργός τονίζει πως θα ζητήσει να σταματήσουν οι αφίξεις στα ιταλικά λιμάνια των πλοίων των διεθνών αποστολών.

«Την Πέμπτη θα φέρω στην ευρωπαϊκή σύνοδο του Ίνσμπρουκ το αίτημα να σταματήσουν οι αφίξεις στα ιταλικά λιμάνια των πλοίων των διεθνών αποστολών. Δυστυχώς οι ιταλικές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών είχαν υπογράψει συμφωνίες βάσει των οποίων, όλα αυτά τα πλοία μπορούσαν να ξεφορτώνουν τους μετανάστες στην Ιταλία», έγραψε.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1015923935295229952

Σε εφαρμογή βάζει η κυβέρνηση στην Ιταλία το προεκλογικό της πλάνο για την απέλαση όλων των παράνομων πολιτών κάθε είδους που έχουν κατακλύσει την ιταλική ενδοχώρα.

Για τον λόγο αυτόν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας «θα  πραγματοποιήσει την απογραφή ολόκληρης της κοινότητας των Ρομά με στόχο να εκδιώξει παράνομα όποιον διαμένει στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να κρατήσουμε τους Ιταλούς Ρομά επειδή δεν μπορούμε να τους απελάσουμε» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Telelombardia ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της ακροδεξιάς ένωσης.

Ο Σαλβίνι προκάλεσε μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων στην Ευρώπη, όταν αρνήθηκε τον κατάπλου σε ιταλικό λιμάνι πλοίου που μετέφερε περισσότερους από 600 κυρίως Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία. Σήμερα το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε.

Η Ισπανία δέχθηκε τελικά το πλοίο, με τον Σαλβίνι να δηλώνει ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να δέχεται από εδώ και στο εξής αυτόματα μετανάστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την Λιβύη ως εφαλτήριο για να αναζητήσουν μια πλουσιότερη και ασφαλέστερη ζωή στην Ευρώπη.

Τώρα ο ίδιος επικέντρωσε την προσοχή του σε μια άλλη μεγάλη κοινωνική ομάδα που συχνά υπήρξε στόχος του λίγκας του Βορρά , με τον Σαλβίνι να δηλώνει  ότι το υπουργείο του εξετάζει  το «ζήτημα των Ρομά» και θέλει να δει «ποιοι και πόσοι» υπάρχουν στην χώρα .

Δεκάδες χιλιάδες Ρομά, γνωστοί επίσης και ως «τσιγγάνοι» και «νομάδες», ζουν σε ολόκληρη την Ιταλία, πολλοί σε άθλιες παραγκουπόλεις στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων και στα περιθώρια της κοινωνίας.

Τα σχόλια του Σαλβίνι επέφεραν άμεση αντίδραση από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) που κατηγορεί την νέα ιταλική κυβέρνηση ότι επαναφέρει μνήμες «εθνικής κάθαρσης ».

Tο νέο αστέρι της Ιταλικής πατριωτικής Δεξιάς, Μ. Σαλβίνι, ήρθε για να μείνει, όπως έχουμε επισημάνει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ενώ με την ορμή του και με τον λόγο του, έχει καταφέρει πλέον πολλαπλά χτυπήματα στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Πλέον αυτά που ήξεραν κάποιοι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο τελείωσαν. Οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν, ενώ και τα υπόλοιπα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης, πλέον ακολουθούν την γραμμή Σαλβίνι, τόσο στο μεταναστευτικό, όσο και στην αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης.

Κάτι αλλάζει λοιπόν. Το τσουνάμι της οργής, θα συμπαρασύρει τους πάντες πλέον.

Βέβαια, στην ατζέντα Σαλβίνι δεν υπάρχουν μόνο οι λαθρομετανάστες, αλλά και η ιταλική μαφία που διαφεντεύει εδώ και χρόνια την κατάσταση της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επισκέφθηκε αγροικία, η οποία κατασχέθηκε πρόσφατα από τη μαφία στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

«Μαφιόζοι και δουλέμποροι μεταναστών για μένα είναι τα ίδια περιττώματα. Δεν ξέρω αν ένας υπουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την λέξη, αλλά στην Ιταλία, οι μπίζνες για εσάς έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

Παράλληλα ο Σαλβίνι ζήτησε να του δώσουν ένα μαγιό και έκανε μια γρήγορη βουτιά στην πισίνα της αγροικίας. «Πρόκειται για διπλή ευχαρίστηση», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές