Κόσμος

Οδοστρωτήρας ο Μ.Σαλβίνι: Πήρε σκούπα η ιταλική κυβέρνηση και καταγράφει τους Ρομά -Ξεκινά απέλαση των παρανόμων

Σε εφαρμογή βάζει η κυβέρνηση στην Ιταλία το προεκλογικό της πλάνο για την απέλαση όλων των παράνομων πολιτών κάθε είδους που έχουν κατακλύσει την ιταλική ενδοχώρα.

Για τον λόγο αυτόν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας «θα  πραγματοποιήσει την απογραφή ολόκληρης της κοινότητας των Ρομά με στόχο να εκδιώξει παράνομα όποιον διαμένει στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να κρατήσουμε τους Ιταλούς Ρομά επειδή δεν μπορούμε να τους απελάσουμε" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Telelombardia ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της ακροδεξιάς ένωσης.

Ο Σαλβίνι προκάλεσε μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, όταν αρνήθηκε τον κατάπλου σε ιταλικό λιμάνι πλοίου που μετέφερε περισσότερους από 600 κυρίως Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία. Σήμερα το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε.

Η Ισπανία δέχθηκε τελικά το πλοίο, με τον Σαλβίνι να δηλώνει ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να δέχεται από εδώ και στο εξής αυτόματα μετανάστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την Λιβύη ως εφαλτήριο για να αναζητήσουν μια πλουσιότερη και ασφαλέστερη ζωή στην Ευρώπη.

Τώρα ο ίδιος επικέντρωσε την προσοχή του σε μια άλλη μεγάλη κοινωνική ομάδα που συχνά υπήρξε στόχος του λίγκας του Βορρά , με τον Σαλβίνι να δηλώνει  ότι το υπουργείο του εξετάζει  το «ζήτημα των Ρομά» και θέλει να δει «ποιοι και πόσοι» υπάρχουν στην χώρα .

Δεκάδες χιλιάδες Ρομά, γνωστοί επίσης και ως «τσιγγάνοι» και «νομάδες», ζουν σε ολόκληρη την Ιταλία, πολλοί σε άθλιες παραγκουπόλεις στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων και στα περιθώρια της κοινωνίας.

Τα σχόλια του Σαλβίνι επέφεραν άμεση αντίδραση από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) που κατηγορεί την νέα ιταλική κυβέρνηση ότι επαναφέρει μνήμες «εθνικής κάθαρσης ».

Η ουσία όμως μιας φτηνής και ανέξοδης πολιτικής από όλους τους «φιλάνθρωπους» είτε ευρίσκονται σε κόμματα είτε σε ΜΚΟ είναι ότι τα κράτη στην Ευρώπη οφείλουν και πρέπει να τηρήσουν τον νόμο που αυτοί ψήφισαν.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ξεχωριστό αρχείο για τους Ρομά ή να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά θέλει να προστατεύσει τα παιδιά των Ρομά στα οποία δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στα τοπικά σχολεία από τους γονείς τους.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να ελέγξει πώς δαπανώνται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, και προφανώς να αποκαλύψει μεγάλα και βρώμικα σκάνδαλα με αυτά τα χρήματα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε παρόμοια κατάσταση με την Ιταλία η οποία όμως βρήκε μια κυβέρνηση που κατανοεί τα προβλήματα και ετοιμάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της.

Η  χώρα μας «πνίγεται» από την παρουσία μεταναστών από εμπόλεμες και μη χώρες ενώ σε συνδυασμό με τους Ρομά το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς .

Η απογραφή και η ταυτοποίηση όλων των κατοίκων μιας χώρας είναι απαίτηση της κοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλους τους τομείς.

Αυτό πράττει η Ιταλία υλοποιώντας το αυτονόητο και το ζήτημα είναι πότε θα πράξουμε εμείς στην χώρα κάτι ανάλογο για όλους τους παράνομους εισελθόντες που κινούνται ανεξέλεγκτα στην ελληνική επικράτεια  .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ