Κόσμος

Καρέ-καρέ το τουρκικό λουτρό αίματος - Οι λιονταρίνες Κούρδισσες “θερίζουν” Τούρκους στρατιώτες - Βίντεο-ντοκουμέντο


Δεν έχει τέλος το τουρκικό λουτρό αίματος. Κούρδοι και Κούρδισσες δίνουν το νυν υπέρ πάντων των αγών για να τσακίσουν το ηθικό των Τούρκων. Κάτι μάλιστα που το καταφέρνουν και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό.

Προεκλογικό δωράκι στον Ερντογάν θα λέγαμε, έτσι, για να μην νομίζει πως είναι ανίκητος, κάτι που το ξέρει βέβαια. Το ένα φέρετρο διαδέχεται το άλλο. Δεν έχει τέλος το αίμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί από το twitter, θα δείτε την δράση μιας γυναίκας που τους πολεμά με το τουφέκι της. Μερικές από τις θανατηφόρες βολές της που έγιναν μέσα στο Μάϊο.

Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/DefenceForcesK/status/1002896644642344961?ref_src=twsrc%5Etfw

Τώρα, σε άλλες δράσεις των Κούρδων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τις προηγούμενες ημέρες οι Κούρδοι αντάρτες παρακολουθούσαν και τις κινήσεις του τουρκικού στρατού σε λόφους γύρω από την κοιλάδα Αλί Ντιρέτζ στην περιοχή Μραντόστ του Σιντακάν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μια τουρκική μονάδα, που την παρακολουθούσαν οι Κούρδοι για αρκετό καιρό, χτυπήθηκε στις 08.30 το πρωί της 31 Μαΐου. Πέντε Τούρκοι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι αντάρτες πήγαν πάνω από τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και πήραν λάφυρα τα όπλα τους. Δύο HK-33, ένα BKC, ένα ζευγάρι κιάλια και πολεμοφόδια.

Άλλη κουρδική ομάδα άνοιξε πυρ σε Τούρκους στρατιώτες που είχαν στρατοπεδεύσει στην κοιλάδα Αλί Ντιρέντζ. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, εάν υπήρξαν, από αυτή την επίθεση δεν είναι γνωστός στους Κούρδους.

Ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στον λόφο Λελικάν και στις 12.30 ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στον λόγο Μπαϊράκ στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική με αποτέλεσμα να επιληφθεί το ίδιο το Γενικό Επιτελείο και να καταστρώσει πρόγραμμα ψυχολογικής τόνωσης των στρατιωτών, που επί μήνες ουσιαστικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ενώ καθημερινά σκοτώνονται και τα τούρκικα κανάλια προβάλλουν συνεχώς κηδείες των θυμάτων αυτού του πολέμου.

Την ίδια στιγμή, από το κακό στο χειρότερο φαίνεται πως πηγαίνει η τουρκική οικονομία, αφού εκτός από την «κατρακύλα» της λίρας, πλέον ο ένας μετά τον άλλον οίκοι αξιολόγησης θέτουν υπό αρνητική παρακολούθηση το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Εξελίξεις που κάνουν τον Ερντογάν να… ιδρώνει, προσπαθώντας να διώξει τον εφιάλτη με απεγνωσμένα καλέσματα στους συμπολίτες του ώστε να στηρίξουν τις τράπεζες.

Υποβάθμιση στην υποβάθμιση από Moody’s

Ο Moody’s, που είχε υποβαθμίσει το αξιόχρεο της τουρκικής οικονομίας σε Ba2 τον Μάρτιο, έθεσε υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητά της.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει την «ολοένα κι αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της μακροοικονομικής πολιτικής», σε ένα περιβάλλον «…ήδη ευάλωτο το οποίο, εάν συνεχιστεί, θα αυξήσει τον κίνδυνο μεγάλων πιέσεων στο ισοζύγιο πληρωμών της Τουρκίας».

Ο Moody’s θεωρεί πως «η πρόσφατη υποχώρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών αναφορικά με την Τουρκία θα συνεχιστεί» εάν δεν διορθωθεί από «αξιόπιστες πολιτικές δράσεις» μετά τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου. Υπενθυμίζει επιπλέον ότι η τουρκική λίρα έχασε σχεδόν το 20% της αξίας της τους τελευταίους μήνες και «ότι οι αρχές κατέγραψαν περιορισμένη πρόοδο στη διαχείριση των διαρθρωτικών οικονομικών προβλημάτων…».

«Χαστούκι» και από τον Fitch Ratings

Από την πλευρά του ένας άλλος οίκος αξιολόγησης, ο Fitch Ratings έθεσε σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης 25 τουρκικές τράπεζες, μετά την υποτίμηση της λίρας.

Ερντογάν: Βάλτε τα λεφτά σας στις τουρκικές τράπεζες

Μέσα σε αυτό το «ζοφερό» τοπίο, και λίγες μόλις βδομάδες πριν τις εκλογές, ο Ερντογάν συνεχίζει να απευθύνει απεγνωσμένα καλέσματα για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Σε ομιλία του κάλεσε τους Τούρκους να βάλουν σε τουρκικές τράπεζες ότι καταθέσεις έχουν στο εξωτερικό, επωφελούμενοι, όπως είπε από την απαλλαγή φόρου.

Δύσκολα τα πράγματα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ