Κυβέρνηση

"Δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι οι 2 Ελληνες Στρατιωτικοί αιχμάλωτοι" -Δήλωση καταδίκης από το ΥΠΕΘΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε και για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ομολογία αυτών, που έλεγαν πως οι 2 Στρατιωτικοί μας θα επιστρέψουν σε 24 ώρες καθώς είναι ένα "τυπικό συμβάν" !

Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει εξωτερική πολιτική καθώς «θέλει να δημιουργήσει θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό, τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της».

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν περιμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της Τουρκίας στο στρατιωτικό επίπεδο μετά την επανεκλογή Ερντογάν, την απελευθέρωση ίσως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απάντησε:

«Δυστυχώς όχι για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα (σσ άλλα δεν έλεγαν πριν;)

Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε έναν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει – έτσι θεωρεί – θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό, τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής».

Φώτης Κουβέλης: «Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της χώρας»

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στην συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις με βάση το «πολιτικό κόστος» αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Προϊόντος του χρόνου οι πολίτες που με αγνό και ανιδιοτελή πατριωτισμό ανησυχούν για τη συμφωνία, είμαι βέβαιος ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση έπραξε στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό της καθήκον. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup ανοίγει δρόμους για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, για την ανάπτυξη με προοδευτικό πρόσημο, για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και για την επαναφορά σταδιακά των κατακτήσεων που απώλεσαν οι άνθρωποι της εργασίας στα χρόνια των μνημονίων. Και αυτό πιστώνεται στη σημερινή κυβέρνηση».

«Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία»

Ο ίδιος τόνισε ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να «κλείσει» τέσσερα χρόνια στην εξουσία ενώ αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς λόγω της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Προβληματίζομαι καθώς είναι οργανωμένα από τη Χρυσή Αυγή, από ναζιστικές, φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα μεγάλης μερίδας των πολιτών. Προβληματίζομαι επίσης από το γεγονός ότι σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις μετέχουν μέλη της ΝΔ, καθώς η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί μία ακροδεξιά ατζέντα στην προσπάθειά της-έτσι νομίζει-να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά οφέλη. Κάνει όμως τεράστιο λάθος. Δεν υπηρετεί με όσα υποστηρίζει και πράττει το εθνικό συμφέρον ενώ ταυτόχρονα ανοίγει πόρτες και διαμορφώνει πολιτικές συνθήκες για την αμφισβήτηση της συνοχής της από τα δεξιά της. Τον πολιτικό καιροσκοπισμό της θα τον πληρώσει. Οι πολίτες που συμμετέχουν πλέον σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ελάχιστοι. Η πλειονότητα των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της συμφωνίας» τονίζει.

«Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα έλθει προς κύρωση στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2019»

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέχρι το τέλος του 2018 είτε μέχρι το τέλος του 2019. Εάν είναι αυτός πρωθυπουργός και κάνει πράξη την εξαγγελία του, θα είναι συνεπής ως προς την ακροδεξιά ομάδα της ΝΔ που αποτελεί τον συνοδοιπόρο του. Αλλά θα είναι ασυνεπής ως προς μία κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη που αποτύπωσε με σαφήνεια τη θέση της στο πλαίσιο της «εθνικής γραμμής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...