ΗΠΑ

Ηλεκτρονικό πέπλο γύρω από Κρήτη: Το πρώτο Air Force 1 στη Σούδα - N.Tραμπ: Ο πρώτος πλανητάρχης που επισκέπτεται τη βάση από το 1991

Hλεκτρονικό πέπλο έχει σκεπάσει την Κρήτη εδώ και ώρες καθώς στη Σούδα προσγειώθηκε ήδη το “εφεδρικό” AirForce 1, το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου. Τα πάντα καταγράφονται και υποκλέπτονται γύρω από το νησί. Οι Αμερικανοί έχουν στήσει ένα αδιεπέραστο "τοίχο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το AirForce 1 με τον Πρόεδρο Ν.Τραμπ αναμένεται στη Σούδα για ανεφοδιασμό τις πρωινές ώρες αύριο. Αυτή είναι η πληροφορία μέχρι στιγμής. Από κει και πέρα κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί δείγμα του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού και γεωστρατικού εναγκαλισμού Ελλάδας-ΗΠΑ. Θα μπορούσε να προσγειωθεί Ιταλία ή Τουρκία όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο δεύτερος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται τη Βάση της Σούδας. Είχε προηγηθεί το 1991 η επίσκεψη τού τότε πλανητάρχη Τζορτζ Μπους, τον οποίο μάλιστα είχε φιλοξενήσει ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Τζορτζ Μπους είχε φτάσει στα Χανιά στις 19 Ιουλίου του 1991. Κατά την παρουσία του κατέθεσε στεφάνια στους τάφους των Βενιζέλων, μίλησε στο προσωπικό της αμερικανικής Βάσης στο Μαράθι και γευμάτισε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο σπίτι τού αείμνηστου πολιτικού στο Ακρωτήρι.

Πηγές αναφέρουν ότι στη Βάση της Σούδας είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες για τη στάση του αεροπλάνου και τον ανεφοδιασμό του στην πορεία προς τη Σιγκαπούρη, όπου το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 12 Ιουνίου ο κ. Τραμπ θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα προέρχεται από τη σύνοδο του G7, στον Καναδά, απ’ όπου αναμένεται να αναχωρήσει πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τρουντό για τις προστατευτικές εμπορικές πολιτικές που ακολουθεί η Ουάσινγκτον.

Εξάλλου, η Αμερικανική Ευκολία στον Μουζουρά Ακρωτηρίου, όπως και η ναυτική Βάση του ΝΑΤΟ στο Μαράθι είναι πολύ σημαντικές για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού.

Είναι, επίσης, δεδομένος ο ρόλος που διαδραματίζει η Σούδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο και διαχρονικά στις επιχειρήσεις των Αμερικανών. Μάλιστα, η αμερικανική Βάση μετά την τελευταία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και τον Αμερικανό πρόεδρο αναβαθμίζεται και επεκτείνεται. Οι Αμερικανοί ρίχνουν ακόμη 50 εκατ.

Αυτό είναι το Air Force One, ο λεγόμενος «ιπτάμενος Λευκός Οίκος»

Το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά αεροσκάφος στον κόσμο είναι το Air Force One, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το επίσημο προεδρικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από εκατό ανθρώπους- 76 επιβάτες και 26 άτομα πλήρωμα. Έχει δύο πιλότους, μηχανικό πτήσης, πλοηγό και πλήρωμα καμπίνας.

Περιλαμβάνει πολλά δωμάτια όπως αίθουσα συναντήσεων, τραπεζαρία, κουζίνα και δωμάτιο επικοινωνιών. Στο πίσω μέρος είναι ο χώρος για τους δημοσιογράφους με θέσεις business class. Κάθε θέση είναι εξοπλισμένη με επίπεδη οθόνη, στην οποία οι δημοσιογράφοι μπορούν να επιλέξουν είκοσι ταινίες και ατελείωτες ώρες μουσικής.

Η προεδρική σουίτα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και περιλαμβάνει δύο καναπέδες που γίνονται κρεβάτια, όπως περιγράφει η Daily Mail. Η κονσόλα Wii και η τηλεόραση απευθύνονταν χρησιμοποιούνταν κυρίως όταν επέβαιναν στο αεροσκάφος οι κόρες του Μπαράκ Ομπάμα.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με απόρρητο αμυντικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει αισθητήρες που εντοπίζουν τυχόν κυβερνοεπιθέσεις ή πυραύλους αλλά και συσκευές που «μπερδεύουν» τα ραντάρ.

Το Air Force One συνήθως πετά σε κονβόι με αρκετά άλλα αεροπλάνα- και μαχητικά. Διαθέτει και υποδοχή ανεφοδιασμού στον αέρα και η ικανότητά του να παίρνει καύσιμα χωρίς να προσγειωθεί σημαίνει πως μπορεί να εξακολουθήσει να πετά όσο υπάρχουν αποθέματα τροφής και νερού.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο Air Force One, δύο πανομοιότυπα Boeing 747 που χρησιμοποιούνται εναλλάξ ανά μερικούς μήνες. Πρόκειται για προσαρμοσμένα αεροσκάφη Boeing 747-200B με κωδικούς 28000 και 29000.

Το αεροσκάφος διαθέτει και χώρο για επισκέπτες, κοντά στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Χανιά | Στη βάση της Σούδας ο Τραμπ στην πλατεία της Αγοράς συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ενδεχομένη παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ στην βάση της Σούδας, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από κόμματα συλλογικότητες των Χανίων αναφέρει το zarpanews.gr

Σε ανακοίνωση του το ΝΑΡ αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αστικού τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, θα προσγειωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Ιούνη) στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα! Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που συνεχίζει με τον πιο επιθετικό τρόπο τις πολιτικές εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων με ακροδεξιό προσωπείο, που, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης, επεκτείνει τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, που σκορπά το θάνατο σε χιλιάδες αμάχους σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι ανεπιθύμητος στα Χανιά!

Οι συνεχόμενες διαδρομές, τα τελευταία χρόνια, από και προς τη Σούδα, αεροπλανοφόρων και πολεμικών αεροσκαφών με χιλιάδες ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους να εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της βάσης και κυκλοφορούν στα Χανιά μετατρέποντας την πόλη σε άνδρο φονιάδων με τις ευλογίες του δήμου και του ντόπιου κεφαλαίου στο όνομα του τουρισμού, τείνουν να κάνουν νόμο αυτή την κατάσταση, παρά τη δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας του χανιώτικου λαού.

Η άφιξη του Τραμπ έρχεται να αποδείξει με τον πιο προφανή τρόπο την συνεργασία που έχει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία οξύνει την επικίνδυνη πολιτική ευθυγράμμισης με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στη διεκδίκηση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή, συνολικότερα την οικονομική και γεωπολιτική της αναβάθμιση. Διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σ’αυτά τα πλαίσια διαπραγματεύεται με τα γειτονικά κράτη. Προχωρεί ήδη σε ένα δυσβάσταχτο πρόγραμμα εξοπλισμών, κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν οξύνει την «αναθεωρητική φιλολογία», και διατυπώνει πιο ανοιχτά την πολεμική απειλή, ακόμα και για κατάληψη εδαφών, παράλληλα με το δικό της πρόγραμμα εξοπλισμών-μαμούθ από Ρωσία και ΗΠΑ.

Η αριστερά, το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα στην Ελλάδα, την Τουρκία και όλες τις χώρες των Βαλκανίων πρέπει να βροντοφωνάξει:

Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT, και όποιοι καπιταλιστές.

Είναι επιτακτική ανάγκη ενός ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος. Ενός κινήματος υπεράσπισης της ειρήνης, για την αποτροπή του πολέμου και κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού, ενάντια στην πολιτική, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών. Οι εκπρόσωποι αυτών είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι!

Ο χανιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι και η πληττόμενη νεολαία της πόλης να μην ανεχτούν τον Τραμπ, το ΝΑΤΟ και τη βάση της Σούδας. Δεν ανεχόμαστε ούτε αυτούς, ούτε τους πολέμους τους, ούτε την πολιτική τους!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!
Καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 9 Ιούνη στις 11:30 π.μ. Στην πλατεία Δημ. Αγοράς και σε εξόρμηση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές τις πόλης, μαζί με άλλες δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς των Χανίων!»

Επίσης η «Πρωτοβουλία Αντίστασης μετά από επικοινωνία με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις καλεί στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σαν μια πρώτη άμεση απάντηση της παρουσίας του Τραμπ στη βάση της Σούδας .

Είμαστε με τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών και όχι με τους φονιάδες τους!

Να εναντιωθούμε στη πολιτική που γεμίζει τη χώρα βάσεις και πυρηνικά και μας μπλέκει στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ