Αθλητισμός

Το αμύθητο ποσό που ζήτησε ο ατζέντης του Κριστιάνο για να ανανεώσει στη Ρεάλ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διανύει τρομερή σεζόν έχοντας ήδη κατακτήσει άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ -το πέμπτο συνολικά στην καριέρα του-, ενώ ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το Μουντιάλ της Ρωσίας με το χατ-τρικ που πέτυχε στο 3-3 της Πορτογαλίας με την Ισπανία.

Ο 33χρονος επιθετικός θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ είναι πολύ πιθανό μετά το πέρας της διοργάνωσης να αφήσει τη Ρεάλ για λογαριασμό άλλης ομάδας που θα εκτιμήσει ακόμα περισσότερο τις ικανότητές του - θα του προσφέρει δηλαδή συμβόλαιο με πολύ μεγαλύτερες αποδοχές.

Τι ακριβώς ζητά ο Πορτογάλος; Πολύ απλά να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο που βρίσκονται πάνω από αυτόν στη σχετική λίστα. Ο ένας είναι ο Νεϊμάρ, που κερδίζει 35 εκατ. ευρώ ετησίως βάσει του συμβολαίου που έχει με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο άλλος, ο Λίο Μέσι, που αμείβεται με 45 εκατ. ευρώ ετησίως από τη Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο βρίσκεται πίσω τους με ετήσιες απολαβές 30 εκατ. ευρώ. Για κάποιον που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, σωστά ή λάθος δεν θα το κρίνουμε, είναι θέμα εγωϊσμού. Για άλλους, λέγεται ματαιοδοξία.

Στο διά ταύτα τώρα. Σύμφωνα με την ισπανική El Confidencial ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες στην επαφή που είχε με τους ιθύνοντες της Βασίλισσας ζήτησε 1,536 εκατ. ευρώ μικτά την εβδομάδα, δηλαδή 80 εκατ. ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο!

Με τους φόρους το ποσό που ζητά ο Μέντες για λογαριασμό του Ρονάλντο είναι 957.200 ευρώ την εβδομάδα και συνολικά 50 εκατ. ευρώ το χρόνο! Η επένδυση δηλαδή που θα πρέπει να κάνει η Ρεάλ για μια τριετία αν θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του Πορτογάλου μέχρι τα 36 του ανέρχονται στα 240 εκατ. ευρώ μικτά!

Οι Μαδριλένοι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα ποσά που ζητάει ο Ρονάλντο, υπάρχουν όμως άλλες ομάδες που θα κάνουν τα πάντα για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η μία είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, ειδικά στην περίπτωση που θα αποχωριστεί τον Νεϊμάρ, η άλλη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λέγεται πως επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Πορτογάλου.

Το αν τελικά ο CR7 καταφέρει να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως, ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τότε ας δούμε τους 10 καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που παίζουν στο Μουντιάλ.

10) Πολ Πογκμπά (Γαλλία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) - 17,5 εκατ. ευρώ

9) Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία - Παρί Σεν Ζερμέν) - 18 εκατ. ευρώ

8) Τόνι Κρόος (Γερμανία - Ρεάλ Μαδρίτης) - 18 εκατ. ευρώ

7) Έντισον Καβάνι (Ουρουγουάη - Παρί Σεν Ζερμέν) - 18,5 εκατ. ευρώ

6) Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη - Μπαρτσελόνα) - 19 εκατ. ευρώ

5) Σέρχιο Ράμος (Ισπανία - Ρεάλ Μαδρίτης) - 20 εκατ. ευρώ

4) Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία - Ατλέτικο Μαδρίτης) - 20 εκατ. ευρώ

3) Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία - Ρεάλ Μαδρίτης) - 30 εκατ. ευρώ

2) Νεϊμάρ (Βραζιλία - Παρί Σεν Ζερμέν) - 35 εκατ. ευρώ

1) Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή - Μπαρτσελόνα) - 45 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...